Alkatrész
- Oszy
- Kapcsolat:
Re: Alkatrész
Ez csak szemléltető eszköz volt miként lehet ide illeszteni, csak véletlen egybeesés, hogy ezt találtam.
A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, de senki nem kíváncsi a másikéra.
- Oszy
- Kapcsolat:
Pestának
Asz'em ez valami PICes CDi vezérlés amit keresel:
http://cx500forum.com/cs/forums/2/206033/ShowPost.aspx
http://cx500forum.com/cs/forums/2/206033/ShowPost.aspx
In general they use a DC to DC converter to produce the high voltage for the capacitor and a PIC to handle the timing.
A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, de senki nem kíváncsi a másikéra.
- fgyozo
- Kapcsolat:
12534 -re
na, láccik h milyen egy elmaradott tanyasi vagy ... mert ez egy tekercses csirkekeltető
Hát nem látod azt a nagy tekercset a közepén? Tudod az a rézszínű kerek izé...
na, láccik h milyen egy elmaradott tanyasi vagy ... mert ez egy tekercses csirkekeltető
Hát nem látod azt a nagy tekercset a közepén? Tudod az a rézszínű kerek izé...
Kellemes dugó_mozgást, a párban
-
- Kapcsolat:
Oszynak
Oszy!
Az a mozgókép sokkal jobb volt, mint ez az elektronikai akármicsoda.
Egyébként úgy tűnik, nem olvastad végig a fórumot, amivel "lebuktattál" a minap. Ott van a végén, hogy sikerült megcsinálni.
Igaz, az enyém nem CDI, hanem tranzisztoros gyújtással van házasítva, de épp ezt akartam.
Az a mozgókép sokkal jobb volt, mint ez az elektronikai akármicsoda.
Egyébként úgy tűnik, nem olvastad végig a fórumot, amivel "lebuktattál" a minap. Ott van a végén, hogy sikerült megcsinálni.
Igaz, az enyém nem CDI, hanem tranzisztoros gyújtással van házasítva, de épp ezt akartam.
Üdv.
Pesta
Pesta
- fgyozo
- Kapcsolat:
12537 -re
Pesta!
Arra a kis futó kutyusra gondoltál?
Ami olyan cuki?
Ez Nekem is jobban tetszik mint az az elektronikai akármicsoda.
HOgy te is milyen ki állatbarát vagy
Pesta!
Arra a kis futó kutyusra gondoltál?
Ami olyan cuki?
Ez Nekem is jobban tetszik mint az az elektronikai akármicsoda.
HOgy te is milyen ki állatbarát vagy
Kellemes dugó_mozgást, a párban
- Plero
- Kapcsolat:
By Plero
- Oszy
- Kapcsolat:
Igen Pesta, nem olvastam végig.
De azt mondtad nem csináltad meg még, vagy mégis?
De azt mondtad nem csináltad meg még, vagy mégis?
-
- Kapcsolat:
Re: Gyújtás elektronika
Szia Plero!
Az a gyújtás (ha már egyszer azt írják), bizonyára jó a 650E-be is. A CX-ek alapvetően 2-féle gyújtással készültek, egy idő után a meghibásodásra hajlamos CDI-ről áttértek a tranzisztoros gyújtásra.
Ez van a késői 500-asokban (azt hiszem, 82-től, vagy az után?), és az összes 650-esben (kivéve a turbók, de az egyelőre nem érint bennünket...).
Egyébként miért akarsz új gyújtásmodult venni? Ezek a tranzisztoros gyújtások szerintem bírják addig, mint maga a motor...
Az a gyújtás (ha már egyszer azt írják), bizonyára jó a 650E-be is. A CX-ek alapvetően 2-féle gyújtással készültek, egy idő után a meghibásodásra hajlamos CDI-ről áttértek a tranzisztoros gyújtásra.
Ez van a késői 500-asokban (azt hiszem, 82-től, vagy az után?), és az összes 650-esben (kivéve a turbók, de az egyelőre nem érint bennünket...).
Egyébként miért akarsz új gyújtásmodult venni? Ezek a tranzisztoros gyújtások szerintem bírják addig, mint maga a motor...
Üdv.
Pesta
Pesta
-
- Kapcsolat:
Re: PIC-es gyújtás
Szia Oszy!
Hát akkor olvasd végig! De segítek: megcsináltam.
Igaz, hogy prototípus-szinten megállt a dolog, mert az MZ főtengely-szimmeringje is megadta magát, mire kiforrott lett a program.
Szóval az MZ-blokk most pár darabban (de még nem eléggé szétszedve) pihen nálam, immár 4. éve...
Igazából a főtengely-szimmeringet kéne benne kicserélni, összerakni, aztán örömködni, hogy mennyivel szebben jár így a motor...
Sajnos az utóbbi időben nem sokat foglalkoztam a PIC-cel, sokat felejtettem is. De a megküldött link hatására újra felvettem a témát...
Hát akkor olvasd végig! De segítek: megcsináltam.
Igaz, hogy prototípus-szinten megállt a dolog, mert az MZ főtengely-szimmeringje is megadta magát, mire kiforrott lett a program.
Szóval az MZ-blokk most pár darabban (de még nem eléggé szétszedve) pihen nálam, immár 4. éve...
Igazából a főtengely-szimmeringet kéne benne kicserélni, összerakni, aztán örömködni, hogy mennyivel szebben jár így a motor...
Sajnos az utóbbi időben nem sokat foglalkoztam a PIC-cel, sokat felejtettem is. De a megküldött link hatására újra felvettem a témát...
Üdv.
Pesta
Pesta