Weboldal

Válasz küldése
ScheibliGL400
Kapcsolat:

172

Hozzászólás Szerző: ScheibliGL400 » 2012.06.19., kedd 23:56

Üdv minden társnak!
Csak olvasom és olvasom a tagsággal való hozzászólásokat. Úgy érzem itt van az ideje, hogy leírjam a véleményemet. Oszi MINDEN szavaddal egyetértek!!!! Az amit viszont nem értek mégis hogyan gondolja bárki azt, hogy utólag feltételeket szabjon bárkinek azért, hogy regisztrált tag lehessen. Én úgy gondolom ez a társaság nem Gitt egylet. Hogy miért nem megy el valaki Pusztavacsra??? Én személy szerint (még ha szeretnék is) egyszerűen nem fér be az időmbe egy nap 600 km motorozás. Bármennyire szeretnék veletek találkozni nem látom értelmét 3-4 óra beszélgetésért ennyit motorozni. Részemről előnybe részesítem a helyi barátokkal való motorozást. Nem tudom ki hogy van vele de akinek családja van, az tőlük lopja el az időt a munkahely mellet a motorozásra.
Ezek is érvek.
Lehet egyetérteni vagy nem érteni egyet velem, vagy akár másokkal.
SF

Pesta
Kapcsolat:

173. (171-2-re)

Hozzászólás Szerző: Pesta » 2012.06.20., szer. 05:46

Rzoli, Feri!

Nagyon szépen leírtátok a lényeget!

Én eddig mellőztem a személyes vonatkozású érveket, de mindketten "helyettem" is írtatok, köszönöm!
Jó dolog a motorozás, de van néhány fontosabb dolog az életünkben.

Szerintem a felvetés is méltatlan a közösség szelleméhez.

A mai világban el kell fogadnunk, hogy létezik a közösségi életnek ezen virtuális formája is, és sokunknak ennyire van lehetősége részt venni benne.

Remélem, együtt marad a csapat, és a fórum jól szolgálja tovább a rajta regisztráltakat.
Üdv.
Pesta

Oszy
Kapcsolat:

174

Hozzászólás Szerző: Oszy » 2012.06.20., szer. 11:02

Egybevéve mindenkinek van valamennyi igaza, főleg ha a saját szemszögéből vizsgáljuk, kivétel nélkül.

De nekem van egy ötletem!
Mivel ez a fórum annyi segítséget nyújt minden Cx-GL tulajnak, és ezt (ki) használjuk, legalább egy feltétel lehetne amivel szerintem mindenki egyet is ért.
A weboldal fenntartása fejlesztése. Mint tudjuk ez nem nagy költség. valahol 10-20 e ft a tárhely évente? Ehhez szívesen hozzá járulok(-tam) plusz a webmester tiszteletdíjával is egyet tudnék érteni.
Eddig csak páran kb 10 embert láttam a listán aki utalt valamennyit.
Tehát egy feltétele legyen a tagságnak és az az éves tagsági díj, ami matekozva 1-2 ezer forint között lehet évente!
Ha mindenki csak 1000et dob be akkor is jóval több van mint amennyi eddig szokott összejönni, de kevesebb min amennyit fejenként fizetgettünk.

Kérem a webmestert számolja ki, ez mennyi lenne tagonként, és aki befizeti az tag aki nem az 1 év után lecsúszik.
Szerintem ez nagyon kevés (napi 3 ft se) de sokat jelent az oldal további működéséhez!!!
A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, de senki nem kíváncsi a másikéra.

Pali
Kapcsolat:

175

Hozzászólás Szerző: Pali » 2012.06.20., szer. 12:08

172-re:
Tisztelt Scheibli Ferenc!

Te magad írtad:
"Bármennyire szeretnék veletek találkozni nem látom értelmét 3-4 óra beszélgetésért ennyit motorozni. Részemről előnybe részesítem a helyi barátokkal való motorozást. Nem tudom ki hogy van vele de akinek családja van, az tőlük lopja el az időt a munkahely mellet a motorozásra."

Tehát 3-4 óra beszélgetésért nem vagy hajlandó néhány száz kilómétert motorozni évente egyszer!
Előnyben részesíded a helyi motorosokat gondolom típustól függetlenül mint a CX-eseket, ja és lopott időnek tartod a motorozást!

De azért egyenlő szintű tagnak érzed magad olyan emberekel min pl:
Moli (aki önzetlenül és anyagi érdek nélkül szereli a motorjainkat évek óta)
Forrest (aki pl.: tegnap délutántól ma hajnalig egész éjjel a motoromat szerelte)
Bakajoe (aki már hagyományt teremtve hív meg minket Balatonmagyaródra)
Győző (aki évek óta leszervezi a pusztavacsi találkozót és sok minden mást)
És most csak néhány embert emeltem ki folytathatnám még a sort.

Nem gondolod hogy ez is sántít egy kicsit.

Pali
Kapcsolat:

176

Hozzászólás Szerző: Pali » 2012.06.20., szer. 12:25

Sokan rosszul látjátok ezt az egészet!
Szó sincs arról hogy bármit is korlátozni szeretnénk. A fórum eddig is teljessen nyílt volt mindenki számára hozzáférhető.
Ha egy idegen ember információt vagy segítséget kért mindig kaphatott itt a fórumon, fel sem merült hogy ezen változtatni kéne.
Attól hogy valaki új ember szívessen látjuk bármelyik közös programunkon hiszen a cél az hogy megismerjük egymást.
Ha megnézitek hogy más motoros baráti társaságok vagy klubok hogy működnek és milyen feltételekkel lehet valaki tag (meglévő tag ajánlása, kötelező részvétel bizonyos eseményken rendszeressen, személyes bemutkozás, tagdíj, stb. és ezek után több hónap vagy akár év elteltével lehet valakiből tag aminek akár különböző szintjei is lehetnek) ehhez képest az általam felvázolt feltételek nem hiszem hogy bárki számára megeröltetőek lennének.
Senkit nem szeretnénk törölni de aki úgy tekint a "klubunkra" mint egy Honda CX magyarországi regiszterre annak egy ilyen menüpont alatt van a helye.

Egyébként a téma felvetése már hozott is némi eredmény egy kicsit sikerült felpesdíteni a fórumot. Én pedig ettől az egésztől pontossan azt várnám hogy egy kicsit aktívabb legyen a CX-es élet a virtuális térben és a valóságban is.

fgyozo
Kapcsolat:

177

Hozzászólás Szerző: fgyozo » 2012.06.20., szer. 15:26

rzoli68 !
örömmel nyugtázom a soraidat, pont ez az oldal célja amit te magad is említesz és tök jó hogy ezt te magad is megfogalmaztad mert ezek szerint a dolog működik!

Ahogy Pali is rámutat a 176-ban , én is valami értelmezési problémát sejtek.
Az a vicc az egészben h akikről most beszélünk (inaktív ” tagok ” a Mi vagyunk -ban) azok pont nem is tudják h szó van róluk hisz sem a fórumunkat nem nézik sem pedig közös programunkon nem vesznek részt. És pont ez az ami felveti a kérdést h akkor ők milyen tagok?!
Ennyiről van szó, hogy ők átkerülnek egy másik kategóriába. De a fórum használata, a programokon való részvétel, a segítség és minden amit eddig ez az oldal igyekszik összefogni az változatlan.
Kellemes dugó_mozgást, a párban :roll:

Pesta
Kapcsolat:

178

Hozzászólás Szerző: Pesta » 2012.06.20., szer. 15:53

Van néhány kérdésem:

1. Milyen klubról beszélünk?
2. Mi a klub fő célja, van-e alapszabályzata, stb.?
3. Ki a klub képviselője?
4. Mik a tagsági feltételek? Milyen szolgáltatásokat nyújt a klub, és milyen kötelezettségeket támaszt a tagokkal szemben?

Lehetne ezt a kérdéssort még sokáig nyújtani, de semmi értelme.

Pali! Az általad felvázoltak nagyjából egy Hell's Angels motorosklubra emlékeztetnek leginkább, akikhez az odatartozásnak (talán nem vagyok ezzel egyedül) még a gondolatát is el szeretném kerülni! AZOK a motorosklubok egyfajta életszemlélet köré szerveződnek, és ne haragudj, de ott divat a tagokat egymáshoz méricskélni, hasonlítgatni.
KIKÉREM MAGAMNAK AZ ÖSSZEHASONLÍTGATÁST még akkor is, ha épp nem én voltam az egyik oldala. Mitől különb bárki, aki elmegy Pusztavacsra, Erdélybe, akárhova is, mert épp ideje/pénze/családja/munkahelye engedi, mint az, aki csak sóvárogva, vagy egyszerűen csak tényszerűen néz ezekre a rendezvényekre? Attól még CX-es az illető, nemdebár?

Szerintem az, aki segítséget vár a többiektől, kb. abban az arányban kapja meg, amennyire a közösség érdemesnek tartja rá. SEMMI szükség mindenféle szabályokra, egyébként meg miért fáj az bárkinek is, hogy egy ide betévedt ember segítséget kap VALAKITŐL?! Ha a "klub" által fenntartott erőforrásokról lenne szó, más lenne a megítélésem, de itt emberek embereknek segítenek, írnak, stb.

Mindannyian EMBEREK vagyunk függetlenül attól, hogy éppen kinek hány CX-e áll a garázsban! És nem azért jelentkeztünk ide, mert valamiféle hierarchikus, szabályozott szervezet tagjai szeretnénk lenni, hanem éppen az itt kezdetben tapasztalt segítőkész, BARÁTSÁGOS légkörért. Ha valaki úgy érzi, hogy érdemei alul vannak becsülve, bármikor(!) hátat fordíthat ennek a helynek. Nem a klubnak (milyen klub is ez?) kell megfelelnünk, hanem az emberi normáknak, és egymásnak, ha épp összefúj bennünket a szél. Többen családos emberek vagyunk, és úgy gondolom, hogy normális az ELSŐ A CSALÁD hozzáállás.

Nagy naivitásnak érzem, hogy a mai világban, amikor az embernek milliónyi ismerőse lehet a weben, bárki is tartalmas személyes kapcsolatot vár el bárkitől is egy virtuális(!) fórumon. Annak megvannak a maga külön csatornái, amelyek ápolásához nem kevés energia szükséges, anyagiakról már nem is beszélve.

Akinek arra van igénye, az összejárhat a többiekkel, nemde?! Senki nem mondta, hogy nem tehetitek meg!

Sőt! Klubot is alakíthattok, de gusztustalan dolognak tartanám, ha mindez a jelenlegi közösség átformálásával, és nem annak meghagyásával, külön történne meg. Legyetek pl. "Összejáró CX-esek klubja", vagy ahogy tetszik, de könyörgöm, sikerült (szerintem) az eddigi legnagyobb hazai CX-es közönséget összeszednetek, mi szükség lenne most ennek a megosztására?

Nem mellékesen: kérem a magyarországi CX-esek regisztere c. menüpont létrehozását, és oda fogok regisztrálni. Tag eddig sem voltam, és ezután sem leszek ott (itt), ahol néhányan feltűnési viszketegségben szenvedve szeretnék magukat a többiek fölé emelni.

Én magam is hozzájárultam a legutóbbi gyűjtésnél a weblap fenntartásához, mert ennyit megtehettem. Senkitől sem(!) kérdeztem meg sem azt, hogy vajon a másik miért nem tett bele legalább egy ezrest, mint ahogy azt sem, hogy miért nem állítjuk már le a gyűjtést, mikor már a díj jó másfélszerese jött össze. Az a gyűjtő dolga, nyilván abban gondolkodtam, hogy a következő díjfizetésnél fel fogja használni.

Ne haragudjatok, de hányok ettől. Aki külön klubot akar, szervezze meg, de ne az itteniek zsírján hizlalja azt.
Üdv.
Pesta

maclas
Kapcsolat:

179

Hozzászólás Szerző: maclas » 2012.06.20., szer. 16:53

Tisztelt Uraim!
Úgy látom most már kellőképpen felforrtak az indulatok!! :(
Gondolom nem ezért indult el az "ötlet" a klub tagságiról!
Egyetértek Osszy véleményével és legfőképpen az "ábrája" tetszik ami kiválóan mutatja a részeket! Szerintem is vannak csoportok akik vagy a lakóhely közelsége vagy valamilyen kapcsolat folytán többet találkoznak egymással, de ez ne rekesszen ki senkit aki vagy a saját érdeklődése, ideje, anyagi forrásai, földrajzi távolsága miatt nem tud akarata szerint kapcsolódni viszont van 1 CX-GL tipusa és szeretne ezáltal is kapcsolódni bizonyos társasághoz! :) Egyébként én semmilyen külföldi túrához nem tudok - külömböző okok miatt - kapcsolódni, de a belföldieken - ahogy tudtam - eddig is igyekeztem részt venni!
Nem szeretném ha emiatt a vita miatt bárkiben is "tüske" maradna! Gondolom Győzőék sem emiatt vetették fel!
Egyébként nagyon örülök, hogy megismerkedhettem veletek!
Továbbra is szeretnék ennek a társaságnak tagja maradni, akár "tag"-ként akár "szimpi"-ként! ;)
Ha valami nem tetszik csinálj úgy mint a kutya!! Amit nem tud elásni, megenni, megdugni azt lepisili és tovább megy!!

z.zoli
Kapcsolat:

Re: Weboldal

Hozzászólás Szerző: z.zoli » 2012.06.20., szer. 19:16

ha már név szerint is lettem emlitve a nevem . ZVOLENSZKI ZOLTÁN . aljas z.zoli. Én hálás vagyok a honlap létrehozásáért mert évente pár hétvégét együtt töltök a BARÁTAIMMAL. aki nincs ott az saját magára vessen.ezért én nem haragudhatok rájuk.természetesen aki csak az elönyeit akarja élvezni az kiszürendő de hát felnőtt emberek vagyunk. Mégegyszer köszönet a honlap létrehozásáért és mükődtetésért.

lferi
Kapcsolat:

180: Weboldal

Hozzászólás Szerző: lferi » 2012.06.20., szer. 19:28

Urak !?
Abba kéne hagyni rossz irányba mennek a dolgok!! :twisted:
Örüljetek az életnek a motorjaitoknak, barátaitoknak a meglévőknek és a jövőbelieknek.
Ez a téma nem méltó a csapathoz nem tudom miért lett elkezdve.
Jól működött szerintem eddig a társaság nem kellene elrontani, el kell fogadni, hogy ilyen és olyan emberek is vannak ilyen és olyan lehetőségekkel.
Én személy szerint döbbenten olvastam a felvetéseket és szégyenlem magam :oops: csodálkozom Palin meg Győzőn is!!
Történt valami urak? amiről esetleg nem tudunk. Titeket melyik hozzá nem szóló vagy nem motorozó bántott meg?

Szeretném ha ez lenne ebben a témában az utolsó hozzászólás már most is nagyon megosztja a társaságot, és ugye ezt nem akarjuk!?

Itt a web oldalon pl. lehetne írogatni ötletelni a 30 éven túli korú cx/gl400/500/650 motorok életbentartásáról szerzett tapasztalatokról, itthon és a világban.
UI: ne szabadítsátok ki a szellemet a palackból!! :evil:

Válasz küldése