Alkatrész
- Plero
- Kapcsolat:
Re: Alkatrész
16163-ra
Régen van ilyen és van olyan verzió is amiben a fordulatszám korlátozás egy kapcsolóval van megoldva!! (van korlátozás vagy nincs)
Régen van ilyen és van olyan verzió is amiben a fordulatszám korlátozás egy kapcsolóval van megoldva!! (van korlátozás vagy nincs)
By Plero
- Oszy
- Kapcsolat:
16172 -re
Lehet, csak sajnos eddig elkerülte a figyelmemet. Azaz nem kerestem mást, amit akkor megrendeltem és kész. Most h kiderült nem ez a jó és végleges megoldás, beleástam magam.
Előző beirásomban ott van ami kell.
Nem kell se PIC se progit irni, megtették már a kinaiak.
itt a link még1x:
http://www.aliexpress.com/item/Digital- ... 4.3.HQSNMw
Előző beirásomban ott van ami kell.
Nem kell se PIC se progit irni, megtették már a kinaiak.
itt a link még1x:
http://www.aliexpress.com/item/Digital- ... 4.3.HQSNMw
A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, de senki nem kíváncsi a másikéra.
- Plero
- Kapcsolat:
140$ a gyújtás mert 2db kell 1CX-hez! AC vagy DC?
Már ketten rendeltek is magyarországról!!!!
http://www.ebay.com/itm/High-Quality-Ad ... Sw9mFWJhhI
Már ketten rendeltek is magyarországról!!!!
http://www.ebay.com/itm/High-Quality-Ad ... Sw9mFWJhhI
By Plero
-
- Kapcsolat:
Re: 16173
Aztaku#@a!
Eddig azt hittem, hogy majd szép csendben meg csinálom a magamét, PIC-kel, de úgy látom, megelőztek a kínaiak...
Ha ez még ilyet is tud (lemásolni a gyári gyújtás jelleggörbéjét), meg PC-n állítani a gyújtásgörbét, akkor már tényleg csak magamnak fogok PIC-et programozni...
Eddig azt hittem, hogy majd szép csendben meg csinálom a magamét, PIC-kel, de úgy látom, megelőztek a kínaiak...
Ha ez még ilyet is tud (lemásolni a gyári gyújtás jelleggörbéjét), meg PC-n állítani a gyújtásgörbét, akkor már tényleg csak magamnak fogok PIC-et programozni...
Üdv.
Pesta
Pesta
- Oszy
- Kapcsolat:
Pesta,
Úgy jársz mint a napelemmel. Drágább lesz mintha most ezt megvennéd.
...,de nem akarlak lebeszélni az alkotás öröme az minden pénzt felülmúl.
Úgy jársz mint a napelemmel. Drágább lesz mintha most ezt megvennéd.
...,de nem akarlak lebeszélni az alkotás öröme az minden pénzt felülmúl.
A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, de senki nem kíváncsi a másikéra.
- Oszy
- Kapcsolat:
A jelenleg használt CDI-m rajza:
Pesta, az az Ic csak egy műveleti erősítő, késleltetést nem idéz elő, ugye nem is tapasztaltuk?
Pedig lehetne az...
De leirásban valami komparátort ir és van előgyújtás szabályzás, de nem tapasztalható.
Vajon túl nagy a bemeneti jel ami a jeladótól jön? söntöljük?
http://2.bp.blogspot.com/-j4VFreInYII/U ... ersion.png
Pesta, az az Ic csak egy műveleti erősítő, késleltetést nem idéz elő, ugye nem is tapasztaltuk?
Pedig lehetne az...
De leirásban valami komparátort ir és van előgyújtás szabályzás, de nem tapasztalható.
Vajon túl nagy a bemeneti jel ami a jeladótól jön? söntöljük?
http://2.bp.blogspot.com/-j4VFreInYII/U ... ersion.png
-
- Kapcsolat:
Re: Kapcsrajz
Oszy!
Sokat mondok, ha ennek a kapcsolásnak a negyedét értem...
Az IC szerintem arra való, hogy az analóg jelekből egy határozott igen/nem (=gyújtani/nem gyújtani) jelet csináljon (mint egy Schmitt-trigger).
Az viszont gyanús, hogy korai és késői impulzusról beszél a rajz melletti diagramon, amiből nekem az az érzésem, hogy lehet, hogy nem is akármilyen jeladót igényel ez az áramkör...
Olyan, mintha a CX-jeladókból ki kellene hagyni az advance-pulsert. Merthogy azt megoldja az elektronika, a maradék két ("ellenütemű") jeladóból. A helyedben így próbálnám meg.
Sokat mondok, ha ennek a kapcsolásnak a negyedét értem...
Az IC szerintem arra való, hogy az analóg jelekből egy határozott igen/nem (=gyújtani/nem gyújtani) jelet csináljon (mint egy Schmitt-trigger).
Az viszont gyanús, hogy korai és késői impulzusról beszél a rajz melletti diagramon, amiből nekem az az érzésem, hogy lehet, hogy nem is akármilyen jeladót igényel ez az áramkör...
Olyan, mintha a CX-jeladókból ki kellene hagyni az advance-pulsert. Merthogy azt megoldja az elektronika, a maradék két ("ellenütemű") jeladóból. A helyedben így próbálnám meg.
Üdv.
Pesta
Pesta
- Oszy
- Kapcsolat:
Pesta,
Ic dolgaban en is ilyesmire gondoltam.
A jelado jele egyetlen impulzus, mint lattuk a K. Laci szkopos felveteleit. A rajzon egy szinuszos jellegu a jel. Az advance pulsar pont ilyen csak 60 V. Ezzel is lehet ne dolgozni.
Anno mikor ez a cdi felmerult irtam is h lehet tud ez elogyujtast szabalyozni, maskepp nem sok ertelme lenne. A 60 dollaros programozhato az merfoldekkel mar majdnem idealis megoldas de az ara huzos. 2 mar 120 es az 33e huf Egyelore ezzel a verzioval kiserletezek, es ha semmi keppen nem tudom jobb mukodesre birni akkor beruhazok egy digitalis parra.
Ic dolgaban en is ilyesmire gondoltam.
A jelado jele egyetlen impulzus, mint lattuk a K. Laci szkopos felveteleit. A rajzon egy szinuszos jellegu a jel. Az advance pulsar pont ilyen csak 60 V. Ezzel is lehet ne dolgozni.
Anno mikor ez a cdi felmerult irtam is h lehet tud ez elogyujtast szabalyozni, maskepp nem sok ertelme lenne. A 60 dollaros programozhato az merfoldekkel mar majdnem idealis megoldas de az ara huzos. 2 mar 120 es az 33e huf Egyelore ezzel a verzioval kiserletezek, es ha semmi keppen nem tudom jobb mukodesre birni akkor beruhazok egy digitalis parra.
- Gary
- Kapcsolat:
CDI gyújtással kapcsolatban nekem is van tapasztalatom. Lássuk mi fix: A jeladók helyzete. Ami változik az a fordulat. Az előgyújtás fordulat függvénye. Minél nagyobb a fordulat annál nagyobb előgyújtás kell. Ezt úgy állítják elő ezek az elktronikák, hogy figyelve a fordulatot gazdálkodnak egy pl.10000 rpm-hez megadott előgyújtásból.Vagyis alacsony fordulatnál sokat elvesz ebből az előgyújtásból, míg ahogy nő a fordulat egyre kevesebbet késleltet a cdi. Remélem így érthető.
Üdv: Gary
Üdv: Gary
"Az élet olyan, mint a motor.Be kell rúgni, másként nem megy."/Hofi/
- Oszy
- Kapcsolat:
Szia Gary,
Ennek igy kene mukodni. De sajnos a tapasztalat nem ezt adja. A kinai cdi es a cx jelado parositasbol nem all ossze ahogy kene.
Ennek igy kene mukodni. De sajnos a tapasztalat nem ezt adja. A kinai cdi es a cx jelado parositasbol nem all ossze ahogy kene.