Túra
- Oszy
- Kapcsolat:
634
A tavalyi túra majd, hogy spontán szállás volt. Minden nap mentünk, de nem volt tervbe szakasz. Ha szépet láttunk negáltunk, időztünk. estére ahova érkeztünk kerestünk szállást. ez sosem volt gond. Most már ismerjük a terepet. Mindenhol van kemping kis faházakkal. ez olcsó és nem sátor. Van falusi turizmus (cimmerferi) is. Előre én sajnos nem tudom lerendezni a szállást, de bízhattok benne, hogy minden alkalommal kemény fedő alatt alhattok.
Van néhány pont amit érintünk, egy útvonal, de mindig akad megálló és kitérő. Ez igy szép, mert ha mindent ismernénk előre akkor már semmi izgalom és meglepetés.
Dióhéjban:
1. nap - indulás. Ha mindenki birja az 520 km 1 nap akkor elérjük Marosvásárhelyt, illetve innen már csak 60 km Szováta illetve Parajd a Sóbánya, Korond: jellegzetes Székely népmüvészeti tárgyak és egyéb látnivaló. Zetelaka, itt tudok szállást. Nagyon szép faházak.
2. nap - Borszék itt van faházikó. ( fgyozo itt meg akar szállni ismét.) innen nem messze Málnás-furdő. Sajnos mostanra (3 éve még) szellemvárosra hasonlitott. Érdekes..
3. Javasolom a marosvölgyét (egy szakaszát) Gyönyörű sziklák, jó és kanyargos út. Itt bátyámnak –gödemesterházán- van egy telke kis faházzal. Megálhatunk, ki bent ki sátorban alhat. Ingyen van
4. Békási szorors, a tó megkerülésével. Ditró gyrgyószetmiklós, Csikszereda és környéke. Gyimes, 1000 éves határ. Itt is tudunk szállást. Felújitott parasztház, jó kaja tiszta szobák. (Vannak képek)
5. Tusnád. Tó, termál stb. Szentanna tó.(krátertó) Ezt látni kell és fürdeni is. - Brassón át Fogaras és transzfogaras északi fele oda vissza. A tető közelébe olcsó jó panzió. Pálinka(azaz cujka) kaja stb.
6. Leereszkedünk a hegyekből és kb 750 km Budapest.
Hamarosan küldök 1 gugli térképet is.
Ötleteket és kommenteket várok.
Van néhány pont amit érintünk, egy útvonal, de mindig akad megálló és kitérő. Ez igy szép, mert ha mindent ismernénk előre akkor már semmi izgalom és meglepetés.
Dióhéjban:
1. nap - indulás. Ha mindenki birja az 520 km 1 nap akkor elérjük Marosvásárhelyt, illetve innen már csak 60 km Szováta illetve Parajd a Sóbánya, Korond: jellegzetes Székely népmüvészeti tárgyak és egyéb látnivaló. Zetelaka, itt tudok szállást. Nagyon szép faházak.
2. nap - Borszék itt van faházikó. ( fgyozo itt meg akar szállni ismét.) innen nem messze Málnás-furdő. Sajnos mostanra (3 éve még) szellemvárosra hasonlitott. Érdekes..
3. Javasolom a marosvölgyét (egy szakaszát) Gyönyörű sziklák, jó és kanyargos út. Itt bátyámnak –gödemesterházán- van egy telke kis faházzal. Megálhatunk, ki bent ki sátorban alhat. Ingyen van
4. Békási szorors, a tó megkerülésével. Ditró gyrgyószetmiklós, Csikszereda és környéke. Gyimes, 1000 éves határ. Itt is tudunk szállást. Felújitott parasztház, jó kaja tiszta szobák. (Vannak képek)
5. Tusnád. Tó, termál stb. Szentanna tó.(krátertó) Ezt látni kell és fürdeni is. - Brassón át Fogaras és transzfogaras északi fele oda vissza. A tető közelébe olcsó jó panzió. Pálinka(azaz cujka) kaja stb.
6. Leereszkedünk a hegyekből és kb 750 km Budapest.
Hamarosan küldök 1 gugli térképet is.
Ötleteket és kommenteket várok.
A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, de senki nem kíváncsi a másikéra.
- fgyozo
- Kapcsolat:
635
634-re
Oszy -SZUPER !!!!!!!!!
1 ill.2 kérdésem van :
1)Brassón át Fogaras és transzfogaras északi fele oda vissza - ez az az út amit tavaly is végigcsináltunk? A Fogarasok a Román oldalról kezdve? Vagy a Fogarasok azon oldalról kezdve ahol a benzinkút van? Ahonnan 1 huzamba hazacsűrtünk?
2) ezt inkább telefonba kérdezem mert az időponttal kapcsolatos:- )
Lferi,
ne aggódj a szállásért, úgy van ahogy Oszy mondja.
Én vittem sátrat és mindent ami ahhoz kell de 1x sem bontottam ki minidg valami szobában aludtunk.
Oszy mindig talált valami szállást. Tök jó volt !
Oszy -SZUPER !!!!!!!!!
1 ill.2 kérdésem van :
1)Brassón át Fogaras és transzfogaras északi fele oda vissza - ez az az út amit tavaly is végigcsináltunk? A Fogarasok a Román oldalról kezdve? Vagy a Fogarasok azon oldalról kezdve ahol a benzinkút van? Ahonnan 1 huzamba hazacsűrtünk?
2) ezt inkább telefonba kérdezem mert az időponttal kapcsolatos:- )
Lferi,
ne aggódj a szállásért, úgy van ahogy Oszy mondja.
Én vittem sátrat és mindent ami ahhoz kell de 1x sem bontottam ki minidg valami szobában aludtunk.
Oszy mindig talált valami szállást. Tök jó volt !
Kellemes dugó_mozgást, a párban
- Oszy
- Kapcsolat:
636
Átterveztem térképen. Brassóba nem kel bemennünk.
Nem az üt, tavaly délről ARGES - Románia felől északnak Erdély fele mentünk. az kb 160 km. Most csak az Erdélyi azaz északi oldal Ha jól emlékszem azt mondtad, hogy ez elég. Hosszra ugyan annyi majdnem.
Nem az üt, tavaly délről ARGES - Románia felől északnak Erdély fele mentünk. az kb 160 km. Most csak az Erdélyi azaz északi oldal Ha jól emlékszem azt mondtad, hogy ez elég. Hosszra ugyan annyi majdnem.
A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, de senki nem kíváncsi a másikéra.
- Oszy
- Kapcsolat:
637 Térkép
- Oszy
- Kapcsolat:
638
Ha még eszembe jut valami akkor beírom a térképre.
Kérlek ti is szóljatok hozzá, biztos tudtok olyant amit én nem.
Kérlek ti is szóljatok hozzá, biztos tudtok olyant amit én nem.
- Pali
- Kapcsolat:
639
632-re.
Ahogy Forrest írta a Horvátországi tengerparti hétvége dátumát közös megegyezéssel áttettük szeptember legelejére.
A helyszín változatlan akit érdekel a túra itt a fórumon jelezze, ha kérdés merül fel tegyétek fel itt a fórumon.
Pali
Horvárországi tengerparti hétvége szeptember 2-től 5-ig.
Ahogy Forrest írta a Horvátországi tengerparti hétvége dátumát közös megegyezéssel áttettük szeptember legelejére.
A helyszín változatlan akit érdekel a túra itt a fórumon jelezze, ha kérdés merül fel tegyétek fel itt a fórumon.
Pali
Horvárországi tengerparti hétvége szeptember 2-től 5-ig.
- fgyozo
- Kapcsolat:
640
637-re
... megjelent a térkép, szép helyek.
Igen, a multkori útvonal a Fogaras Román oldalárol baromi hosszúnak tünk és
bőven elég volt, ezért is szorgalmaztam h valahogy másképp közelítsük meg
a Fogarast. De ezt a verziót amit itt látok nem ismerem de biztos jó lesz.
... megjelent a térkép, szép helyek.
Igen, a multkori útvonal a Fogaras Román oldalárol baromi hosszúnak tünk és
bőven elég volt, ezért is szorgalmaztam h valahogy másképp közelítsük meg
a Fogarast. De ezt a verziót amit itt látok nem ismerem de biztos jó lesz.
- fgyozo
- Kapcsolat:
641
639-re
bocsánat az időpont kavarásért de köszönöm !
Minden a miatt a napszemüs csávó miatt van.
Reméletm h itthon tudjuk hagyni de a francba ez az időpont
neki is jó
bocsánat az időpont kavarásért de köszönöm !
Minden a miatt a napszemüs csávó miatt van.
Reméletm h itthon tudjuk hagyni de a francba ez az időpont
neki is jó
- fgyozo
- Kapcsolat:
643
638-ra
akikkel eddig beszéltem és már beírták a naptárkájukba az Erdélyi túra új időpontját:
2011.juli 27-31 (Szerda - vasárnap)
1) Oszy
2) Váradi F.
3) BakaJoe
4) fater
5) fgyozo
L. Feri még küzd h tudja szabaddá tenni magát. Remélem h sikerül neki.
akikkel eddig beszéltem és már beírták a naptárkájukba az Erdélyi túra új időpontját:
2011.juli 27-31 (Szerda - vasárnap)
1) Oszy
2) Váradi F.
3) BakaJoe
4) fater
5) fgyozo
L. Feri még küzd h tudja szabaddá tenni magát. Remélem h sikerül neki.