CX/GL Te és Motorod
- Plero
- Kapcsolat:
- fgyozo
- Kapcsolat:
Re: CX/GL Te és Motorod
12883 -ra
Jó kérdés és nagyon is fontos!
Roli, de ne a kiegyenlítő tartályt nézd hanem vedd le a hűtő sapkát
és a víz lepje el a cellákat.
Jó kérdés és nagyon is fontos!
Roli, de ne a kiegyenlítő tartályt nézd hanem vedd le a hűtő sapkát
és a víz lepje el a cellákat.
Kellemes dugó_mozgást, a párban
- Oszy
- Kapcsolat:
nyit a termosztát rendesen?
A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, de senki nem kíváncsi a másikéra.
-
- Kapcsolat:
fgyőző-a viz menyiség rendbe van a kiegyenlitőbe és a hűtőbe is.Ha hengerfejes akkor kéne hogy viz legyen az olajba vagy pedig a kipufin párologna.Jol gondolom? a termosztátot csak végső esetben venném ki ha más megoldás nincs.
Oszy- azt hogy ellenőrizzem le hogy nyit-e rendesen?én is ilyesmire gondoltam
Van még valami amiben tanácstalan vagyok
eszembe jutott hogy olvastam a forumon a gyertya pipa elenálásrol.Nos gyorsan lemértem és bizony nem egyezik a 2 pipa elenálása az egyiké 5 a másiké 10 kiloohm körül.szoval fele.különben ugy tünik a gép rendbe dolgozik.Mitévő legyek csereljek pipákat?Vagy ez milyen kihatásal van a motor működésére?
Oszy- azt hogy ellenőrizzem le hogy nyit-e rendesen?én is ilyesmire gondoltam
Van még valami amiben tanácstalan vagyok
eszembe jutott hogy olvastam a forumon a gyertya pipa elenálásrol.Nos gyorsan lemértem és bizony nem egyezik a 2 pipa elenálása az egyiké 5 a másiké 10 kiloohm körül.szoval fele.különben ugy tünik a gép rendbe dolgozik.Mitévő legyek csereljek pipákat?Vagy ez milyen kihatásal van a motor működésére?
-
- Kapcsolat:
Rolinak
Helló Roli!
A víz melegedési problémáddal kapcsolatban az jutott eszembe, hogy mivel ez a gond csak alapjáraton jelentkezik nem lehet, hogy nem működik a hűtő ventilátorod? Én úgy tudom, hogy ez alapból azonnal bekapcsol. Amúgy egy bizonyos víz melegedés az én motoromnál is jelentkezik (pl. piros lámpánál) de ez nem számottevő.
SF
A víz melegedési problémáddal kapcsolatban az jutott eszembe, hogy mivel ez a gond csak alapjáraton jelentkezik nem lehet, hogy nem működik a hűtő ventilátorod? Én úgy tudom, hogy ez alapból azonnal bekapcsol. Amúgy egy bizonyos víz melegedés az én motoromnál is jelentkezik (pl. piros lámpánál) de ez nem számottevő.
SF
-
- Kapcsolat:
ScheibliGL400 nak
Ventilátor működik mivel 81es 500cről van szo bütykösön van és álandoan pörög.Nincs eltörve nincs letágulva tehát ez ok.
Más lehet a baj.
Termosztát nem nyithat elégé csak magyarázza el valaki miként elenőrizhetem le.
Vagy még azt mondták hogy a viz járatok lehetnek eltömődve leszűkülve a kosztol.erre ajánlották hogy mosoporos vizet tegyek bele és járassam meg és párszor csereljem le aztán meg tiszta vizel öblitsem és aztán vissza a fagyálot.
Vélemény?
Más lehet a baj.
Termosztát nem nyithat elégé csak magyarázza el valaki miként elenőrizhetem le.
Vagy még azt mondták hogy a viz járatok lehetnek eltömődve leszűkülve a kosztol.erre ajánlották hogy mosoporos vizet tegyek bele és járassam meg és párszor csereljem le aztán meg tiszta vizel öblitsem és aztán vissza a fagyálot.
Vélemény?
- Pali
- Kapcsolat:
roli
Ez a mosóporos dolog egy nagy marhaság!
A mosógép is vízköves lesz tőle hát még a hűtőrendszered!!! Ki ne próbáld!!!
Vedd le a hűtőt és vízkőoldóval mosd át (csak a hűtőt )majd többször csapvízzel végül legalább kétszer desztillált vízzel.
A termosztátot pedig vedd ki, lábasba forralj vízet és rakd bele a termosztátot észre fogod venni ha működik.
A mosógép is vízköves lesz tőle hát még a hűtőrendszered!!! Ki ne próbáld!!!
Vedd le a hűtőt és vízkőoldóval mosd át (csak a hűtőt )majd többször csapvízzel végül legalább kétszer desztillált vízzel.
A termosztátot pedig vedd ki, lábasba forralj vízet és rakd bele a termosztátot észre fogod venni ha működik.
- Plero
- Kapcsolat:
12894-re
Meg kell főzni a termosztátot. Egy edénybe vizet teszel annyit, hogy ellepje a termosztátot. Az igazi az lenne ha tudnál bele tenni hőmérőt amivel méred a víz hőfokát. Melegíted az edényt és nézed mikor nyit a termosztát. Mikor kezd nyitni és mikor van teljesen nyitva. A hőmérőn meg leolvasod az értékeket. Ez a "hivatalos" módszer.
A mások meg az , hogy hőlégfúvóval melegíted a termosztátot és látod, hogy működik. Ezzel csak a működést tudod ellenőrizni. Csak óvatosan melegíteni távolról nem pedig közelről.
Az ecet is jó vízkőoldó szer. A gumi alkatrészekre vigyázni kell ezekkel a hűtőtisztító szerekkel.
Sima vízzel nem szabad használni a motort, mert a vízpumpa tengelyét a fagyálló "keni"!!!
Nézd meg a termosztátházat és a vízpumpa összekötő csövet!! Ez egy 6-7mm belső átmérőjű kb 21cm hosszú cső.
Meg kell főzni a termosztátot. Egy edénybe vizet teszel annyit, hogy ellepje a termosztátot. Az igazi az lenne ha tudnál bele tenni hőmérőt amivel méred a víz hőfokát. Melegíted az edényt és nézed mikor nyit a termosztát. Mikor kezd nyitni és mikor van teljesen nyitva. A hőmérőn meg leolvasod az értékeket. Ez a "hivatalos" módszer.
A mások meg az , hogy hőlégfúvóval melegíted a termosztátot és látod, hogy működik. Ezzel csak a működést tudod ellenőrizni. Csak óvatosan melegíteni távolról nem pedig közelről.
Az ecet is jó vízkőoldó szer. A gumi alkatrészekre vigyázni kell ezekkel a hűtőtisztító szerekkel.
Sima vízzel nem szabad használni a motort, mert a vízpumpa tengelyét a fagyálló "keni"!!!
Nézd meg a termosztátházat és a vízpumpa összekötő csövet!! Ez egy 6-7mm belső átmérőjű kb 21cm hosszú cső.
By Plero
-
- Kapcsolat:
Mivel nincs hőmérőm hogy tudom meg hogy hány foknál kell nyitnia?Van rá valami paraszt modszer?
és menyire kell nyitva lenie ha foralom?
Na és a gyertya pipa dologra valami ötlet valakinek?
Plero-megnéztem a csövecskét minden ok nincs eltömődve
és menyire kell nyitva lenie ha foralom?
Na és a gyertya pipa dologra valami ötlet valakinek?
Plero-megnéztem a csövecskét minden ok nincs eltömődve
-
- Kapcsolat:
Roli!
Egy edénybe vizet teszel, bele a termosztátot, fel teszed főzni, lassan, hogy lásd mi történik. Mikor elkezd gyöngyözni ki kell hogy nyisson.
Egy edénybe vizet teszel, bele a termosztátot, fel teszed főzni, lassan, hogy lásd mi történik. Mikor elkezd gyöngyözni ki kell hogy nyisson.