CX/GL Te és Motorod
- forrest99
- Kapcsolat:
Re: CX/GL Te és Motorod
14295-re
Esetleg egy alacsonyabb viszkozitasu olajjal javulhat a helyzet, pl 10-40-vel, de ha mar ennyire szalajt, akkor nem valoszinu.
Vigyazni kell a szemre jo allapotunak tuno kerekkel is, meg kell merni azt is mert ha egyenletesen van lekopva, akkor csak az latszik hogy nincs beragodas. Valojaban pedig meret alatt van es ugyanugy el fog forogni, mint a beragodott szar. Az ebayen vasarolhato uj gorgoszett sem oldja meg a kerdest, mert nem a gorgok kopnak, hanem a kerek. A regi gorgok ugyanugy 15mm-en vannak, mint az ujak.
A legjobb megoldas felszabalyozni a kereket es gyarttatni hozza tulmeretes gorgoket. Asszem Oszy neked is ilyet raktam be, nem?
Esetleg egy alacsonyabb viszkozitasu olajjal javulhat a helyzet, pl 10-40-vel, de ha mar ennyire szalajt, akkor nem valoszinu.
Vigyazni kell a szemre jo allapotunak tuno kerekkel is, meg kell merni azt is mert ha egyenletesen van lekopva, akkor csak az latszik hogy nincs beragodas. Valojaban pedig meret alatt van es ugyanugy el fog forogni, mint a beragodott szar. Az ebayen vasarolhato uj gorgoszett sem oldja meg a kerdest, mert nem a gorgok kopnak, hanem a kerek. A regi gorgok ugyanugy 15mm-en vannak, mint az ujak.
A legjobb megoldas felszabalyozni a kereket es gyarttatni hozza tulmeretes gorgoket. Asszem Oszy neked is ilyet raktam be, nem?
- Oszy
- Kapcsolat:
Bocs Forri, nem emlekszem, részeg voltam.
A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, de senki nem kíváncsi a másikéra.
- Pali
- Kapcsolat:
A vékonyabb olaj nem fogja megoldani a problémát, inkább előhoz sok más kopásból eredő gondod, a Forrest által javasolt túlméretes görgő lehet a legjobb megoldás.
- forrest99
- Kapcsolat:
14299-re
Hat azert ha a gyari 10-40 helyett 5-40-et teszel bele attol azert nem lesz baja
Nekm is teli hidegben szalajt az Erna. Amikor azt restauraltam meg nem tudtam a tuti megoldast. 20-50-es van benne, az egy kicsit hamarabb ledermed, mint pl egy 5-40-es. De nem gond, mert amikor teli idoszakban a havi bemelegitest csinalom, elotte alatolom a hosugarzot 10 percre, aztan szepen teker. Motoros szezonban meg nincs gond vele csak 0 fok alatt.
Hat azert ha a gyari 10-40 helyett 5-40-et teszel bele attol azert nem lesz baja
Nekm is teli hidegben szalajt az Erna. Amikor azt restauraltam meg nem tudtam a tuti megoldast. 20-50-es van benne, az egy kicsit hamarabb ledermed, mint pl egy 5-40-es. De nem gond, mert amikor teli idoszakban a havi bemelegitest csinalom, elotte alatolom a hosugarzot 10 percre, aztan szepen teker. Motoros szezonban meg nincs gond vele csak 0 fok alatt.
- droford
- Kapcsolat:
14281-re
Köszi Pali a segítséget, nem is volt gond vele (azzal).
De sajnos szerkezetet kell cserélni
Kérdésem hogy a lapát hogyan jön le?
Köszi Pali a segítséget, nem is volt gond vele (azzal).
De sajnos szerkezetet kell cserélni
Kérdésem hogy a lapát hogyan jön le?
Honda CX 500 (1980)
- Pali
- Kapcsolat:
A ventillátor kúpos rögzítésű, van benne egy finom menet (az első tengely menete azonos elvileg) de vigyázzni kell vele mivel alu és könnyű elnyalni a menetet!
- droford
- Kapcsolat:
Akkor ha betekerek egy másik (hosszabb) csavart és azzal ellent tartok és lapátot próbálom letekerni (jobb menetes)?
Honda CX 500 (1980)
- droford
- Kapcsolat:
Megnéztem a service manual-t most már értem.
Nem tudod hogy milyen csavar jó bele, amivel letudom húzni?
Nem tudod hogy milyen csavar jó bele, amivel letudom húzni?
Honda CX 500 (1980)
- droford
- Kapcsolat:
Közben ez is kiderült, még jó hogy van egy tartalék lapát... 14x1,5 a menet méret.
Honda CX 500 (1980)
-
- Kapcsolat:
Sziasztok!
Zsifi vagyok, pár napja vettem egy 78-as cx-et.
Egy barátom is kinézett egyet:
http://www.hasznaltauto.hu/motor/honda/ ... _c-8689887
ugyan elírás, mert nem C, de ha tudtok róla közelebbit, esetleg itt valaki árulja szívesen vennék infót róla.
Üdv Zsifi
+36-70-5614253
www.motorosturazas.hu
Zsifi vagyok, pár napja vettem egy 78-as cx-et.
Egy barátom is kinézett egyet:
http://www.hasznaltauto.hu/motor/honda/ ... _c-8689887
ugyan elírás, mert nem C, de ha tudtok róla közelebbit, esetleg itt valaki árulja szívesen vennék infót róla.
Üdv Zsifi
+36-70-5614253
www.motorosturazas.hu