CX/GL Te és Motorod

Válasz küldése
fgyozo
Kapcsolat:

Re: CX/GL Te és Motorod

Hozzászólás Szerző: fgyozo » 2015.05.06., szer. 10:38

14585 -re
Pali!
Ez aranyos :- )
Mennyire összetartó a csapat ? :
A kérdésedre épp saját magad adtad meg a választ: Azt a CDI –t amit a Forrest kiküldött Erdélybe történetesen te adtad kölcsön míg azt a beszart motorú csúnya Oszy –t én hurcolásztam magam mögött csak hogy ne búslakodjon a bontószökevény mocija mellet míg érkezik a segítség (mert hogy a Neked és Forrestnek köszönhető összefogásból adódóan már úton volt) mialatt mi vígan karikázunk:- )

Azt gondolom, hogy szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy ilyen öntörvényű emberek vannak a csapatban mint te is és Pesta is.

Tehát továbbra is kérdezem MI VAN OSZY CDI ÁRAMKÖRÉVEL?
Én úgy érzem, hogy inkább ezt a vonalat erősíteném.
Ennek szellemében mondom hogy magam részéről beszállok 1.000 Ft-al abba a fejlesztésbe - ha az az áramkör nem jó és ezért szükséges -ami Oszy áramkörével kapcsolatos.
Teszem mind ezt úgy hogy nekem nem is CDI –s gyújtásom van.
Kellemes dugó_mozgást, a párban :roll:

Pali
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pali » 2015.05.06., szer. 10:42

Laczaa!

A tömszelence gyári cikkszáma:
19217-611-000
Ez alapján a Hondától lehet rendelni.
A nagyvasba (http://www.nagyvas.hu) lehetett kapni utángyártottat, hívd fel őket.
De az ebay-en is találsz.

Pali
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pali » 2015.05.06., szer. 10:47

Győző!
Köszönöm a hozzászólásodat maximálissan egyetértek veled!
Csak jó lenne ha ez az "összetartás" nem csak pár emberre korlátozódna (rajtad kívül vagyunk még páran akik jóideje összetartunk, nem akarok neveked mondani).
Egyébként nekem sem CDI gyujtás van az eurosportokba! :D
Csak a cafe racerbe... ;)

Plero
Kapcsolat:

CDI és TCI megoldás!

Hozzászólás Szerző: Plero » 2015.05.06., szer. 12:22

http://ignitech.cz/en/

Ja és nem elhanyagolható, hogy tuningolható! :D (igazítani tudod saját motorod karakterisztikájához)
By Plero

forrest99
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: forrest99 » 2015.05.06., szer. 12:56

CDI

A gyujtotekercset, kis tekercseket el lehet ennel a megoldasnal felejteni, innentol kezdve csak a generator resz marad hasznalatban, mint az Eurosportnal. A cucc pedig allitolag stabil, mint a Forint ;)

Sok 80-as evek eleji motorba tettek CDI-t, sajnos. Teljesen feleslegesen tulbonyolitott szar es mint latjuk szopunk is vele, pl Oszy erdelyi tura 2013. Meg jo, hogy nem mentem, es meg jo hogy volt a Palinak kolcsonbe.

Biztos jo az Oszy-fele megoldas, de meg nem lattam motoron. Ez meg egy gyari cucc, nem kiserleti darab. En azt mondom 50e-et nekem meger, hogy lealazzalak a kis Ernammal :-)

Itt van az embernek a szama, ha erdekelnek a reszletek: 20 haromharminc422hatvanhat.

Az 50e-re meg azt mondom, ha beszarik a gyujtotekercs es ki kell venni a blokkot, annak aki nem tudja maga megcsinalni: tomitesek + munkadij + szerencsetlen Toth Zoli verelytekebe kerul (aki markatarsi meggondolasbol sosem ker penzt, de dolgozik 1 napot vele) lesz az ara. Nem beszelve ha pl Erdelyben, Horvatban vagy meg messzebb rohad le a motorral, es mivan ha egyedul segitseg nelkul... meg ragozhatnam. Szoval ebbol a szempontbol nem sok az 50e, en tuti beruhazok ra.

Koszi Pali, ertem en hogy miert akarod osszedobni, de aki amugy sem adna ki ra ennyit, az nyilvan nem is ad bele, hogy mas motorjaba ketyegjen a fejlesztes. De nincs ezzel semmi baj. En se vennek a Gyozo motorjara szenszalas karacsonyfa diszeket, hogy attol majd talan jobban fog menni :lol:

ScheibliGL400
Kapcsolat:

CDI

Hozzászólás Szerző: ScheibliGL400 » 2015.05.06., szer. 15:02

Hali mindenkinek!
Úgy gondolom, hogy a kialakult vitába be kel szálljak. Mint az sokatok előtt ismert, a motorom most kelt új életre.Nekem az eltelt időszak igen tanulságos volt, és bebizonyította, hogy igenis van a csapatban összetartás. Én mindig a nyeregtáskában tartok egy + CDI. Ennek ellenére sajnos mégis utánfutón kellet hazavinni a motoromat. A közös próbával kapcsolatban, meg az a véleményem, hogy nekem megér 500 Ft. Úgy gondolom mindenkinek magának kel eldönteni, hogy beszáll, vagy nem (amúgy is gondolkodtunk már egy közös alkatrész készletről).
Emellett természetesen egyetértek azzal a véleménnyel miszerint az Oszy féle megoldást sem szabad elvetni. Szerintem a két dolog nem zárja ki egymást.
Természetesen ez csak egy vélemény, mellyel lehet egyetérteni vagy nem. De én úgy gondolom, hogy vitatkozni igen, vitázni nem érdemes emiatt.
Sf

maclas
Kapcsolat:

CDI

Hozzászólás Szerző: maclas » 2015.05.06., szer. 15:22

Természetesen én is beszállok ebbe a kísérletbe, annál is inkább mert engem is ott hagyott már a CDI, úgy kellett haza tolni a gépet!! ;) Most készülök Erdélybe és kissé félek pont emiatt a CDI dolog miatt! Arról nem beszélve ha tényleg lehet ezt a "cuccot" hangolgatni engem mindenképpen érdekelne! Úgyhogy beszállok 1000-el :lol:
Ha valami nem tetszik csinálj úgy mint a kutya!! Amit nem tud elásni, megenni, megdugni azt lepisili és tovább megy!!

semegijanos
Kapcsolat:

skatuja CDI

Hozzászólás Szerző: semegijanos » 2015.05.06., szer. 16:30

Szevasztok !

Nekem 2 db. gyufaskatuja nagyságú CDI van az ülés alatt . A jó közösség kedvéért én is bevállalok 5oo Ft-ot, mert megérdemli ez a csapat !!!!!!!!! :lol: Ha az én skatujáim elromlanak a táskában nekem is van egyébként tartalék ! :o

fgyozo
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: fgyozo » 2015.05.06., szer. 16:40

14594 -re
Te Jani!
ez a kérdés pont nem a 2 db gyufásdoboz gyújtásról szól :- ) Mert az nem CDI gyújtás hanem a tirisztoros fajta, ami elmondásod szerint neked is van.
Ami viszont szintén nem világos számomra a te hozzászólásodból (sem!) hogy akkor most melyik kísérlet finaszírozásába szállnál be?
Az Oszy féle fejlesztébe vagy a forrest féle vásárlásba?

Ez a kérdés egyébként vonatkozik maclas ra is, mert számomra az sem volt világos ...
Kellemes dugó_mozgást, a párban :roll:

semegijanos
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: semegijanos » 2015.05.06., szer. 17:01

Döntsétek el melyik projektet indítjátok és abba !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Úgy gondolom, hogy a két CDI nem egyforma !!!!!!! Ezt már én is tudom !!!!!!!!!! De a felajánlásom akkor is fenntartom !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:BEGURULTAM.

Válasz küldése