Túra
-
- Kapcsolat:
Re:Gunaras nov 7-8
Gunarasi szezonzaro osszerofi 2015.nov. 7-8
1. Forrest&Vivi
2. Oszy család
3. fgyozo 2X
4. Arthur+né
5. Cimby +1
1. Forrest&Vivi
2. Oszy család
3. fgyozo 2X
4. Arthur+né
5. Cimby +1
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Cimby 2015.10.28., szer. 20:07-kor.
"Tedd vagy ne tedd,de sohase próbáld!" (Yoda mester)
-
- Kapcsolat:
Re: Túra
11-12,ZpityuCimby írta:Kallós Gyula írta:
Sikerült a szállásokat 16 főre emelni,de ettől többet nem tudnak adni.
Jelentkezők:
1,Gyula bácsi
2-3,cxkopi
4-5,klb
6,maestro
7,Oszy kérdéses
8-9,Pesta kérdéses
10, fgyőző - én is előirányzom
13-14 Tlaci
15,Cimby[/quote]
16, Csernák Robi (előirányzott)
-
- Kapcsolat:
16, Csernák Robi (előirányzott)[/quote]Zpityu írta:11-12,ZpityuCimby írta:Kallós Gyula írta:
Sikerült a szállásokat 16 főre emelni,de ettől többet nem tudnak adni.
Jelentkezők:
1,Gyula bácsi
2-3,cxkopi
4-5,klb
6,maestro
7,Oszy kérdéses
8-9,Pesta kérdéses
10, fgyőző - én is előirányzom
13-14 Tlaci
15,Cimby
17,Orosz László
-
- Kapcsolat:
Re: Erdélyi kör túra.
Kallós Gyula írta:Kallós Gyula írta:Itt az első 2016 évi túra terv röviden.
2016.június 23-24-25-26 -e vagy még 27
Útvonal: 1.nap Sárgaháza-Nagykároly-Szatmárnémeti- Dés-Szászrégen-Szováta-Parajd. 320 km
2.nap Parajd-Székelyudvarhely-Csíkszereda-Gyimesbükk-Pusztina. 220 km
3.nap Pusztina-Békás-szoros-Gyilkos-tó-Gyergyószentmiklós-Marosvásárhely. 250 km
4.nap Marosvásárhely-Alsóárpás innen 7c jelzésen a Transzfogarasi úton 90 km-Árgyasudvarhely
250 km ez az út a Torda-Torockó helyett többek kérésére.
5.nap Árgyasudvarhely-Nagykároly-Sárgaháza 510 km
Szállás: panziókban /16 fő részére előre foglaltam már /
Étkezés: félpanzió ----- " -----
Az indulás előtt és utána szállást Sárgaházán tudok biztosítani.
Természetesen a látni valókról és a fürdőzési lehetőségekről később írok a részletes kiírásban várhatóan a decemberi napokban.
Kérlek benneteket, akinek tetszik az út és szeretne ezen az úton motorozni az jelezze felém.
Üdv.Gyula bácsi
-
- Kapcsolat:
Re: Erdélyi körtúra
Gyula bátyám!
Ez az útvonal-módosítás meglepett. Nem firtatom, hogy kik és milyen módon kezdeményezték a Transz-Fogaras beiktatását, nem ez a lényeg. Sokkal inkább az, hogy ha már Árgyasudvarhelyen leszünk (amiről némi keresgélés után megtudtam, hogy ez Curtea de Arges magyar neve), akkor onnan milyen úton jövünk haza.
Ugyanis az általad is felvázolt 510km-es útszakasz csak az Olt völgyén keresztül jön ki, de az útvonaltervező szerint még az is tisztán(!) 7,5-8 óra menetidő. Megállásokkal együtt még 10 óra is jó, ha elég, és ez még csak Sárgaháza...
Magam is azt vallom, hogy "nem vagyunk összekötve", tehát ha valakinek máshogy jobb a hazajutás, akkor szabad a pálya.
De ha már ott leszünk Árgyasudvarhelyen (Curtea de Arges), akkor nem lenne-e érdemes beiktatni a TransAlpinát is? Ez az általad felvázolthoz képest kb. 55km többlet (és +2óra hossza). Nem tudom, ki miként lesz idővel "elengedve", de szerintem ez az útszakasz is van akkora látványosság, hogy kár lenne kihagyni. Útközben pedig megaludhatnánk valahol, így nem kéne 10 órát motorozni az utolsó napon sem.
Nem az útvonalterv felborítása a szándékom, csak felvetettem valamit. Hátha jó fogadtatásra talál.
Ez az útvonal-módosítás meglepett. Nem firtatom, hogy kik és milyen módon kezdeményezték a Transz-Fogaras beiktatását, nem ez a lényeg. Sokkal inkább az, hogy ha már Árgyasudvarhelyen leszünk (amiről némi keresgélés után megtudtam, hogy ez Curtea de Arges magyar neve), akkor onnan milyen úton jövünk haza.
Ugyanis az általad is felvázolt 510km-es útszakasz csak az Olt völgyén keresztül jön ki, de az útvonaltervező szerint még az is tisztán(!) 7,5-8 óra menetidő. Megállásokkal együtt még 10 óra is jó, ha elég, és ez még csak Sárgaháza...
Magam is azt vallom, hogy "nem vagyunk összekötve", tehát ha valakinek máshogy jobb a hazajutás, akkor szabad a pálya.
De ha már ott leszünk Árgyasudvarhelyen (Curtea de Arges), akkor nem lenne-e érdemes beiktatni a TransAlpinát is? Ez az általad felvázolthoz képest kb. 55km többlet (és +2óra hossza). Nem tudom, ki miként lesz idővel "elengedve", de szerintem ez az útszakasz is van akkora látványosság, hogy kár lenne kihagyni. Útközben pedig megaludhatnánk valahol, így nem kéne 10 órát motorozni az utolsó napon sem.
Nem az útvonalterv felborítása a szándékom, csak felvetettem valamit. Hátha jó fogadtatásra talál.
Üdv.
Pesta
Pesta
- Oszy
- Kapcsolat:
A transalpüna is ténylég szép. Szerény véleményem szerint a Transfogaras vonzóbb és ha Árgyasudvarhely felől megyünk akkor a végén ott van Cirtisoara ahol nagyon jó szállások vannak jó árban is. Ott már 2x megszálltunk. Igy csak másnap, onnan jönnénk haza ami nekem még mindig kb 500 km.
A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, de senki nem kíváncsi a másikéra.
-
- Kapcsolat:
Oszy a kiemelt településeken lesz a szállás, amik már le vannak foglalva 16 főre.A Torockói szállás is foglalva de nincs véglegesítve. Szerintem is sok a Magyarországi határig.Ezért javaslom még a
5.napra Árgyasudvarhely-Nagyszeben-Szászsebes-Nagyenyed-Torockó utat 264 km
6.nap haza utazás Torockó-Nagyvárad-Budapest 502 km vagy
Torockó-Zilah-Tasnád-Nagykároly-Sárgaháza 224 km
5.napra Árgyasudvarhely-Nagyszeben-Szászsebes-Nagyenyed-Torockó utat 264 km
6.nap haza utazás Torockó-Nagyvárad-Budapest 502 km vagy
Torockó-Zilah-Tasnád-Nagykároly-Sárgaháza 224 km
-
- Kapcsolat:
Re: Erdélyi körtúra
Gyula bátyám!
Ezt a legutóbbi verziót még mindig nem értem. Mármint az ésszerűségét.
Az Olt völgye is szép, de európai rangú úthoz "méltóan" forgalmas. Nem egy nagy élmény rajta motorozni. (Szeptember elején jártam arra, friss az emlék.)
A TransAlpinát javaslom helyette (DN67C jelű út Novaci-tól Ránca-n át). Ha esetleg a Google térképen tervezed az utat, ne vezessen félre, hogy ez egy olyan út, amivel már most sem tervez az útvonaltervező, mert télen le van zárva. Nyáron viszont egy élmény rajta a motorozás...
Természetesen nem muszáj mindenkinek együtt motoroznia. Csak felvetettem, mert szerintem jobb arrafelé.
Ezt a legutóbbi verziót még mindig nem értem. Mármint az ésszerűségét.
Az Olt völgye is szép, de európai rangú úthoz "méltóan" forgalmas. Nem egy nagy élmény rajta motorozni. (Szeptember elején jártam arra, friss az emlék.)
A TransAlpinát javaslom helyette (DN67C jelű út Novaci-tól Ránca-n át). Ha esetleg a Google térképen tervezed az utat, ne vezessen félre, hogy ez egy olyan út, amivel már most sem tervez az útvonaltervező, mert télen le van zárva. Nyáron viszont egy élmény rajta a motorozás...
Természetesen nem muszáj mindenkinek együtt motoroznia. Csak felvetettem, mert szerintem jobb arrafelé.
Üdv.
Pesta
Pesta