Túra
-
- Kapcsolat:
TransAlpina
Csak azért, hogy lássátok, miért epedek...
https://www.youtube.com/watch?v=98jLMAEvlKs
A cím első része, miszerint a világ legveszélyesebb útja lenne, az alaptalan, patetikus túlzás. De hogy szép, az tény (ha nem is a legszebb), és az is tény, hogy az úton észnél kell lenni. De a látvány itt-ott lenyűgöző, az út "technikai igénye" pedig örömmé teszi a motorozást.
Egyik barátom az ősszel így jellemezte az utat: "itt az ember hamar szembesül a határaival".
https://www.youtube.com/watch?v=98jLMAEvlKs
A cím első része, miszerint a világ legveszélyesebb útja lenne, az alaptalan, patetikus túlzás. De hogy szép, az tény (ha nem is a legszebb), és az is tény, hogy az úton észnél kell lenni. De a látvány itt-ott lenyűgöző, az út "technikai igénye" pedig örömmé teszi a motorozást.
Egyik barátom az ősszel így jellemezte az utat: "itt az ember hamar szembesül a határaival".
Üdv.
Pesta
Pesta
-
- Kapcsolat:
Re: Erdélyi kör túra.
Kallós Gyula írta:Kallós Gyula írta:Kallós Gyula írta:Itt az első 2016 évi túra terv röviden.
2016.június 23-24-25-26-27-28
Útvonal: 1.nap Sárgaháza-Nagykároly-Szatmárnémeti- Dés-Szászrégen-Szováta-Parajd. 320 km
2.nap Parajd-Székelyudvarhely-Csíkszereda-Gyimesbükk-Pusztina. 220 km
3.nap Pusztina-Békás-szoros-Gyilkos-tó-Gyergyószentmiklós-Marosvásárhely. 250 km
4.nap Marosvásárhely-Alsóárpás innen 7c jelzésen a Transzfogarasi úton 90 km-Árgyasudvarhely
250 km
5.nap Árgyasudvarhely-Nagyszeben-Szászsebes-Nagyenyed-Torockó 264 km
6.nap Haza utazás Torockó-Nagyvárad-Budapest 502 km vagy
Torockó-Zilah-Tasnád-Nagykároly-Sárgaháza 224 km
Szállás: panziókban /16 fő részére előre foglaltam már /
Étkezés: félpanzió ----- " -----
Az indulás előtt és utána szállást Sárgaházán tudok biztosítani június 22-n és június 28-n.
Természetesen a látni valókról és a fürdőzési lehetőségekről később írok a részletes kiírásban várhatóan a decemberi napokban.
Kérlek benneteket, akinek tetszik az út és szeretne ezen az úton motorozni az jelezze felém.
A szállások miatt további módosítási javaslatot nem tudok figyelembe venni.
2017 évi túra lehet Erdély déli részén egészen le a tengerpartig a Duna mentén vissza Brassón át haza.
Üdv.Gyula bácsi
- fgyozo
- Kapcsolat:
Re: Túra
15411
Pesta !
Magam részéről az útvonal tervet még meg se néztem, mondván h még mesze van ...
de az időpontról most az ugrott be nekem h tudomásom szerint a Fogarasi Havasok
le vannak zárva a hó miatt és csak JULI 01 -től nyitják meg.
Ha helyes az infóm akkor arra ekkor nem is lenen érdemes menni ...
Gyula Úr !
Te tudsz erről? - vagy neked más infód van?
Pesta !
Magam részéről az útvonal tervet még meg se néztem, mondván h még mesze van ...
de az időpontról most az ugrott be nekem h tudomásom szerint a Fogarasi Havasok
le vannak zárva a hó miatt és csak JULI 01 -től nyitják meg.
Ha helyes az infóm akkor arra ekkor nem is lenen érdemes menni ...
Gyula Úr !
Te tudsz erről? - vagy neked más infód van?
Kellemes dugó_mozgást, a párban
- Oszy
- Kapcsolat:
Bocs, hogy beleszólok..
A Transfogaras Június 27.nyit.
Forrás:
http://m.capital.ro/circulatia-pe-trans ... mbata.html
A Transfogaras Június 27.nyit.
Forrás:
http://m.capital.ro/circulatia-pe-trans ... mbata.html
Circulaţia rutieră pe DN 7C -Transfăgărăşan va fi deschisă, de sâmbătă, 27 iunie, până pe 31 octombrie 2015, între km 0+000 localitatea Bascov, judeţul Argeş, şi km 151+955 intersecţie cu drumul naţional DN1 Braşov - Sibiu, judeţul Sibiu, informează Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.
A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, de senki nem kíváncsi a másikéra.
-
- Kapcsolat:
Re: Transz-Fogaras
Oszy!
Bár nem művelem a román nyelvet (sajnos alapszinten sem), annyit látni vélek a cikkből, hogy ez a 2015-ös menetrend volt, illetve annak a felsorolása, hogy melyik km-eknél lehet kőomlásra számítani (ja, a Google fordítót hívtam segítségül).
Kicsit utánanéztem a neten, és találtam olyan bejegyzést, miszerint a Transz-Fogaras (hasonlóan a Transz-Alpinához) esetenként zárva van ugyan (hivatalosan), de gyakorlatilag megy rajta forgalom. (A Transz-Alpina hivatalosan állítólag a mai napig nincs átadva. Ehhez képest voltam már rajta 3x...)
Erre ugyan nehéz alapozni, de tény, hogy egyszer autóztam már úgy át a Fogarason, hogy az út mellett kb. 2m-es hófal volt - az út viszont teljesen használható.
Szóval én azt mondom, hogy emiatt ne féljünk, legfeljebb kerülünk párszáz km-t...
De van is itt egy videó:
https://www.youtube.com/watch?v=zz5uL-1Bl24
Bár nem művelem a román nyelvet (sajnos alapszinten sem), annyit látni vélek a cikkből, hogy ez a 2015-ös menetrend volt, illetve annak a felsorolása, hogy melyik km-eknél lehet kőomlásra számítani (ja, a Google fordítót hívtam segítségül).
Kicsit utánanéztem a neten, és találtam olyan bejegyzést, miszerint a Transz-Fogaras (hasonlóan a Transz-Alpinához) esetenként zárva van ugyan (hivatalosan), de gyakorlatilag megy rajta forgalom. (A Transz-Alpina hivatalosan állítólag a mai napig nincs átadva. Ehhez képest voltam már rajta 3x...)
Erre ugyan nehéz alapozni, de tény, hogy egyszer autóztam már úgy át a Fogarason, hogy az út mellett kb. 2m-es hófal volt - az út viszont teljesen használható.
Szóval én azt mondom, hogy emiatt ne féljünk, legfeljebb kerülünk párszáz km-t...
De van is itt egy videó:
https://www.youtube.com/watch?v=zz5uL-1Bl24
Üdv.
Pesta
Pesta
-
- Kapcsolat:
Ha hó van,akkor lezárják. Ebben az esetben a 90 km-s út helyett 154 km a kerülő út.
- Arthur
- Kapcsolat:
- Oszy
- Kapcsolat:
15424-re
Pesta,
Ez igy van. A transalpina nincs hivatalosan megnyitva. Egyetlen korlát sincs, többek közt ezért. Ezt akkor is tudtam mikor 3 éve átmentünk. Figyelmeztettek, hogy saját felelőségre és még akár büntetésre is számithatunk. Ennek mennyi az alapja nem tudom, az ottaniak mondták nekem és én akkor nektek.
A Transfogaras időjárás függő.
Ez igy van. A transalpina nincs hivatalosan megnyitva. Egyetlen korlát sincs, többek közt ezért. Ezt akkor is tudtam mikor 3 éve átmentünk. Figyelmeztettek, hogy saját felelőségre és még akár büntetésre is számithatunk. Ennek mennyi az alapja nem tudom, az ottaniak mondták nekem és én akkor nektek.
A Transfogaras időjárás függő.
A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, de senki nem kíváncsi a másikéra.