Túra

Válasz küldése
Janki
Kapcsolat:

Túra Montenegróban

Hozzászólás Szerző: Janki » 2016.07.03., vas. 19:26

Egy hetes túra Montenegróba, Risanban, a Kotori-öbölben.
Indulás: augusztus 8., hétfő reggel 6 órakor Mohácsról
Útvonal Szerbia és Bosznián át, Mohácsról összesen 597 km
https://goo.gl/maps/bkb7Gdj6ymH2
Visszaindulás: augusztus 14., vasárnap reggel
Montenegró útvonal.JPG
Szállás: Villa Rustica, Risan, 6 éjszaka, 12 főre foglalva, € 108/ fő / 6 éj
http://www.booking.com/hotel/me/vila-grabovac.html
14911747.jpg [attachment=2]14911761.jpg
Csatolmányok
14911747.jpg
14911761.jpg

Balu216
Kapcsolat:

Re: Túra

Hozzászólás Szerző: Balu216 » 2016.07.04., hétf. 11:37

2013-ban csámborogtunk pár ezer km-t Szerbián keresztül, végig Montenegró partja mentén, haza pedig Bosznián keresztül (Budapest-Belgrád-Zlatibor, -Podgorica-Ulcinj, -Niksic-Herceg-Novi-Dubrovnik, -Mostar, -Budapest).
A tapasztalat, hogy a Kotori-öböl nagyon szép, de ha vágytok a kevésbé kiépített (beépített) tengerpartra, érdemes az Albán határ felé is elnézni. Ulcinj-ban van Európa egyik leghosszabb homokos tengerpartja (kb. 13km), csodaszép, de az is igaz, hogy az már nem Európa. Mindenhol szól a türkitarkan zene és koszovói rendszámos X5-ösökkel rohangásznak a tizenéves fukszos vagányok. Mégis van valami varázsa.
Mi összesen 2 napot voltunk Szerbiában és 1,5 napot Boszniában, 1 hetet Montenegróban. Legközelebb megfordítom az arányt és inkább az ottani látnivalókra hagyok több időt.
Nektek is azt ajánlom, ha az időtökbe belefér, iktassatok be Boszniában minél több programot, esetleg plusz egy-két napot!

Egy régi útikönyv ajánlásai alapján mentünk, plusz netes kutatás, sok csodát láttunk, ha érdekel, előtúrom a pontos megállókat...

Üdv,
Balázs

fgyozo
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: fgyozo » 2016.07.04., hétf. 12:57

Azt hogy mennyire csodás szépséges Erdélyország és hogy jövőre ismét visszatérek, erre most külön nem térek ki.
Az idei Erdélyi Túránk kapcsán két megjegyzést kívánok tenni.

Az egyik:
3 motorral keltünk útra (BMW R1200RT, BMW 1600GLT, BMW R1150RT)
Kép
tőlem indultunk.
Klock Jani Székesfehérvárról jött, tehát ő nagyjából +90km-el indított.
Együtt elmentünk a határig(Ártánd) ahol is kiderült hogy Janai személyije lejárt.
A román fél meg is mondta h nem engedi be úgy h Jani a határról visszafordult h hazamegy az útlevélért.
Azt mondta, hogy ne aggódjunk, jön utánunk.
Mi tovább mentünk és estére megérkeztünk Torockóra, ahol is találkoztunk a másnap már hazafelé induló CX-es csapattal.
A lényeg hogy este lefeküdtünk és másnap reggel közösen indultunk reggelizni.
Amit pedig mondani akarok hogy ekkor már együtt Klock Janival!
Tehát Ő eljött velünk a határig, onnan estére vissza haza, hajnal fél kettőkor útra kelt és másnap reggel 8h ra ott volt velünk Torockón!
Majd reggeli után indultunk együtt tovább Borszékre. Ez az egész mutatvány neki több mint 1.000(!) km volt!
Szóval ehhez az egészhez csak annyit tennék hozzá h le a kalappal a Klock Jani előtt!

A másik:
Ezzel kapcsolódok a Montenegrói túrához és érintem Zakopánét is.
Nem tudom hogy mert öregszem vagy mert a BMW-nek más az üléspozíciója vagy mert egyébként sem voltam a toppon vagy ez a három együtt de ez a mostani Erdélyi túra engem piszkosul kimeríttet.
Mire hazaértem már járni alig bírtam, nem voltam jól, érzetem h ez most túúúúl sok volt nekem.
Eredeti tervem az volt hogy elmegyek a csapattal Zakopánéba, onnan 1 nappal korábban haza jövök, szombaton, vasárnap pihenek és hétfőn indulok Montenegróba.
Nos úgy érzem h ebbe így nem vágok bele. Ki kell hagynom Zakopánét (más időpont?).
De így még Montenegróba sem vágok bele.
Jelen felállásban ez nekem kb.830km lenne 1 seggel.
NEM.
Arra gondoltam hogy megfelezem.
Elindulok vasárnap és a hétfőn, Mohácsról induló csapathoz becsatlakozom majd valahol fél úton.
Mondjuk hétfőn valamikor délelőtt valahol Zenica vagy Szarajevó környékén?
Akar ebben a verzióban velem tartani valaki?
Kellemes dugó_mozgást, a párban :roll:

fgyozo
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: fgyozo » 2016.07.04., hétf. 13:09

Békási Szoros
Kép

Pesta
Kapcsolat:

Re: Túra - BMW-vel

Hozzászólás Szerző: Pesta » 2016.07.04., hétf. 15:17

Győző!

Én már-már szégyelltem magam, hogy nem mentem Erdélybe... de látva, hogy egy CX sem volt, annyira nem is restellem! :-D

A kimerülésről: nem tudom, hogy mennyit mentél, mennyi idő alatt. Nekem van egy másik verzióm a kimerülésedre: az az érzésem, hogy ettől a motortól nem kaptál elegendő endorfint (örömhormont), és emiatt "nyomasztóbb" lett az út. Az élménymotorozás nem feltétlenül jelent egyet azzal, hogy k. nagy vasakon lábtartó-karistolva veszek minden kanyart... sok más is kell hozzá, lehet, hogy pont a CX hiányzott! :)

Én még bízok benne, hogy az idén eljutok arrafelé, de még nagyon kiforratlan a program.
Üdv.
Pesta

Oszy
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Oszy » 2016.07.04., hétf. 18:05

Mondom en hogy erik az uj topic vagy a forum atnevezese. Fgyozo, a reszletes beszamolokat ide kerem : www.bmwmotors.com. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Es most ki is a hitehagyo? Rozsdazni hagyni a CXet egy paplannal letakarva. Jajajaja. Csak konnyeket tudok morzsolni. :lol:

Ugy latom kicsuszott a kezeink kozul az Erdelyi tura es mar van 1 motoros kulom "csapat" is....
A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, de senki nem kíváncsi a másikéra.

cxkopi
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: cxkopi » 2016.07.04., hétf. 21:31

NEM VITÁZNI AKAROK:
-DE
ha 1 cx hangot hallok elérzékenyülök(Kemény Laci, :Toronyi L.motorja), de a nem mondjuk ki a nevét 3 betűs motor sem eldobni való!
Klock Jani hogy is teljesített?

Mindenkinek:
Székelyszentléleken a BECSALI panziót kerüld mint a leprát!
Gyimesbükkön a Deáky panziót keresd, hidd el megéri.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára cxkopi 2016.07.05., kedd 15:49-kor.

fgyozo
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: fgyozo » 2016.07.05., kedd 09:20

16397 Pesta !
Értem mire gondolsz és igaZAD is van benne. Esetünkben viszont most nem erről van szó.
Nem állok neki fényezni itt a másik márkát, maradjunk annyiban h ez volt az 1. igazi utam
ezzel, a FŐ PRÓBA ÉLESBEN.
És hát meg kell h mondjam, igazából még túl is szárnyalta a várakozásaimat.
Minden szubjektív megítélést nélkülözve egy konkrét adat:
2 személlyel, csomagokkal, a megszokottnál SOKKAL intenzívebb tempó mellett 3 tankolás alkalmával is
produkált 4,5 literes fogyasztást.
Klock Jani pedig azt mondta hogy ezt a korábban említett 1.000km-es kis karikát a CX-el nem vállalta volna
be.
Megjegyzem, én sem.
Ezek mellett Zakopánét továbbra is CX-el tettem volna mint minden olyan további karikát ami NEM autópályás.
Úgy érzem h a CX ülés pozíciója és többféle lábtartási lehetősége jobban passzol nekem. Ezt most mindvégig hiányoltam és nem tartom kizártnak hogy ettől a másik tartástól (elvégre több mint 2.000km ről van szó) küldött padlóra a derekam.
Még most sem tudok rendesen kiegyenesedni és járni :-(

fgyozo
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: fgyozo » 2016.07.05., kedd 09:27

16398 Oszy !

Nem :-)

Pesta
Kapcsolat:

Re: 16400

Hozzászólás Szerző: Pesta » 2016.07.05., kedd 10:34

Győző!

Nemrégiben én is ódákat zengtem magamban a nagy motorról. Az Újhartyán-Nyékládháza útvonal 197km-ét 1 óra és 25 perc alatt tettem meg (szinte végig autópályán, ez tény). Ez közel 140-es átlag(!). A Pan fogyasztását le sem merem írni, legyen elég annyi, hogy 8-assal kezdődött... :shock:
Node: a motorozás öröme nem ebből áll - szerintem. Nagy távokat legyűrni, közben tűrni a szélzajt és feszülten figyelni a forgalomra, miközben elsuhan mellettünk többszáz km-nyi táj... Kell ez?

Számtalanszor leírtuk már: a motorozásban maga az út az élmény, akár az életünkben. (Ha az életünkben is csak a célt hajkurásznánk, azon vennénk észre magunkat, hogy "közben eltelik a 60-70 év..." - na, melyik együttestől idéztem?)

Ha hagyjuk, hogy elrepüljön mellettünk az idő, amit teljesítmény-hajkurászással töltünk, vajon mit élvezhetünk az életünkből?

Tehát: a nagy motorok teljesítménye lenyűgöző. De vajon élvezhető-e? Ezt döntse el mindenki maga...

(Bejegyzésemet puszta gondolatébresztőnek szántam.)
Üdv.
Pesta

Válasz küldése