CX/GL Te és Motorod

Válasz küldése
Oszy
Kapcsolat:

Re: CX/GL Te és Motorod

Hozzászólás Szerző: Oszy » 2016.08.17., szer. 23:27

Pesta,

Amint tudom nem az atmagnesezodes hanem a magnes erejenek csokkenese a gond. Azert mutat kevesebbet. Autoipari cegtol tudom aki muszerfalakat gyart, hogy szabaly irja elo az orak tobbet mutassanak a valosagnal. Kb 10% de ez nem linearis mindenhol. 100 felett kb 10km/h.
Ez bizztonsagi cucc.
A magnesre visszaterve es megint autoipar, csakk hangszóró neomagnes. Gyartoi gari, h 10 ev alatt 5%ot esik a magnes ereje. Orakba foleg CX meg nem neo magnes van hanem lagyvas felmagnesezve ami hamarabb ejti erejet.
A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, de senki nem kíváncsi a másikéra.

Pesta
Kapcsolat:

Motorszállító utánfutó - hátha...

Hozzászólás Szerző: Pesta » 2016.08.23., kedd 15:10

Uraim!

Úgy adódott, hogy némileg zavarba kerültem egy motor hazahozatalát illetően.
Nem akarok nagyon a részletekbe bocsátkozni, a lényeg az, hogy szükségem lenne egy motor szállítására alkalmas utánfutóra, ha valaki tudja nélkülözni azt 10 napra(!).

Nem várom el, hogy ingyen adjon bárki is (3300km körül fog utazni), de talán megértitek, ha nem akarom napi 5-10eFt körüli összegért a "hivatásos" kölcsönzőktől erre az időre kibérelni az utánfutót.

Ha valaki tud és akar is segíteni, akkor legyen szíves jelezzen! A részleteket személyesen megbeszéljük.
Üdv.
Pesta

maclas
Kapcsolat:

Utánfutó

Hozzászólás Szerző: maclas » 2016.08.23., kedd 15:26

Szia Pesta!
Ezek szerint tárgytalanná vált a behozatal?? (gondoltam szólsz) :?
Ha valami nem tetszik csinálj úgy mint a kutya!! Amit nem tud elásni, megenni, megdugni azt lepisili és tovább megy!!

maclas
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: maclas » 2016.08.23., kedd 15:27

Ja és egyébként utánfutót is tudok!!
Ha valami nem tetszik csinálj úgy mint a kutya!! Amit nem tud elásni, megenni, megdugni azt lepisili és tovább megy!!

Pesta
Kapcsolat:

Re: Motorbehozatal

Hozzászólás Szerző: Pesta » 2016.08.23., kedd 22:55

Sziasztok!

Megelőzendő, hogy a fentebb olvasható maclas-hozzászólásokból esetleg félreértés kerekedjék: maclassal telefonon (a bejegyzéshez képest utólag, ez tény, de ennek is oka van...) megbeszéltük a dolgot.

Abban maradtunk, hogy egyelőre két vasat tartok a tűzbe, és amelyik előbb összejön, az nyer. Ha pedig eldőlt a dolog, természetesen őt is tájékoztatom.
Üdv.
Pesta

Oszy
Kapcsolat:

Re: CX/GL Te és Motorod

Hozzászólás Szerző: Oszy » 2016.08.24., szer. 00:09

Jó, mert igazából félreérthető volt a bejegyzés.
A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, de senki nem kíváncsi a másikéra.

Gary
Kapcsolat:

Gru motor

Hozzászólás Szerző: Gary » 2016.08.24., szer. 10:46

"Az élet olyan, mint a motor.Be kell rúgni, másként nem megy."/Hofi/

moli
Kapcsolat:

16492-re!

Hozzászólás Szerző: moli » 2016.08.25., csüt. 14:35

Szia Pesta!
Tudjuk, hogy nem szeretsz a részletekkel babrálni. Nem is kell! Csak a kiszemelt jármű pontos típusát leírod, ide ni, a többit majd megfejtjük közösen! :D moli

Pesta
Kapcsolat:

Re: már megint motor...

Hozzászólás Szerző: Pesta » 2016.08.25., csüt. 19:54

Szia Moli!

Úgy látom, hogy fogékony vagy a témára… ;)
Hol is kezdjem… A dolog úgy kezdődött, hogy én már évek óta gyakorlatilag napi rendszerességgel nézegetem mindenféle külföldi oldalakon a motorok árait. Az a gyanúm, hogy ezt egyfajta szenvedélybetegségnek is nevezhetjük… (BakaJoe is tudna ilyesmiről mesélni, csak ő még lehet, hogy nem ennyire súlyos… :-D ). Ez a motor pl. konkrétan nem tudom, hogy hol fog áttelelni, de megoldom… ami még mozdítható a garázsból, az megy a pincébe, a helyükre meg befér még 1 motor…
Pár hónapja már azt gondoltam, hogy leszokóban vagyok, de valahogy mindig azon kaptam magam, hogy elalvás előtt tablettel a kezemben böngészem az ajánlatokat.
Mivel nem vagyok híve annak, hogy nagyon ismeretlen dolgokat vásároljak, ezért a mostani gépparkomnak megfelelően a CX, az ST1100 és a CBR1100XX hirdetések azok, amiket megnézek.
Nagyjából egy hónapja történt, hogy egy holland kereskedő elfogadta a vételi ajánlatomat – a fenti körből talán már nem nehéz kitalálni… (CX-em van már elég, XX-et nem akarok többet, mert nem nekem való, pedig nagyon jó gép), szóval egy ST1100-esre.
A történethez hozzá kell tennem azt is, hogy meggyőződésem, a nyugat-európai kereskedők képesek féláron odaadni egy keleti vevőnek a motort abban a hiszemben (ha tényleg így van, szerintem nem is tévednek!), hogy ha egyszer elhozzuk a motort, akármi baja is lesz, aligha fogunk reklamálni, esetleg visszavinni azt 1500km-re.
(Persze arról se feledkezzünk meg, hogy odakinn egy használt – esetleg/többnyire ismeretlen előéletű – motornak egy alapfokú szervízelése is komoly összegeket kóstál, van egy „néhányszoros” szorzó a munkaidő díjazásában… Márpedig az eladáskor ezt az összeget is odaképzelik az eladók, merthogy a kereskedő is csak akkor tudja az alapgaranciát vállalni, ha előtte leszervízelte a motort. A kereskedőnek pedig – tudomásom szerint - újabban már akkor is vannak garanciális kötelezettségei, ha használt motort értékesít.)

Na, szóval egy ST1100-asról van szó. Olyan áron, hogy azt le sem merem írni… (Ne is kérjétek!)
Üdv.
Pesta

moli
Kapcsolat:

már megint motor

Hozzászólás Szerző: moli » 2016.08.26., pén. 12:22

Szia Pesta!
...akkor tippelnék:HONDA. :D Egészségedre!
Az én betegségem az idősebb, 20+éves motorok kevés km.-el gyári szalon állapotban. Egy-egy példányt hetekig el tudok nézegetni és csodálni. Idáig. De most cselekedtem is, vettem egy r850r-t 20évesen 13e km.-el.moli

Válasz küldése