CX/GL Te és Motorod
-
- Kapcsolat:
Re: Akkutöltő
Arthur!
Szerintem ez az akkutöltő erősen "parasztvakítás". Éppen feleennyibe szokott kerülni a német diszkontáruházak szinte bármelyikében(!) kampányszerűen kapható, szintén mikroprocesszoros verzió. Nekem is olyanok vannak.
Persze akit megnyugtat a 9-fázisú töltés (hehehe...), az vegye meg. De mégegyszer: egy ilyen árából kettő jót lehet venni.
Szerintem ez az akkutöltő erősen "parasztvakítás". Éppen feleennyibe szokott kerülni a német diszkontáruházak szinte bármelyikében(!) kampányszerűen kapható, szintén mikroprocesszoros verzió. Nekem is olyanok vannak.
Persze akit megnyugtat a 9-fázisú töltés (hehehe...), az vegye meg. De mégegyszer: egy ilyen árából kettő jót lehet venni.
Üdv.
Pesta
Pesta
-
- Kapcsolat:
Re: CX/GL Te és Motorod
Droford !
Én is a Vartára szavazok 12v 14Ah 190indítóáram. Ezzel az értékekkel a Yuasát már nem forgalmazzák !
Én is a Vartára szavazok 12v 14Ah 190indítóáram. Ezzel az értékekkel a Yuasát már nem forgalmazzák !
- droford
- Kapcsolat:
Köszönöm a segítséget, Varta lesz!
Töltőm nekem is a "diszkontos" van, pontosabban Aldis
Szerintem megfelelő otthoni használatra.
Töltőm nekem is a "diszkontos" van, pontosabban Aldis
Szerintem megfelelő otthoni használatra.
Honda CX 500 (1980)
- Arthur
- Kapcsolat:
- Oszy
- Kapcsolat:
JP igaz kocsiba 1.6 12v renaultba 4 evig.
CX be:
Valami nemtommianeve olasz marka 3 ev
Yuasa 4 v mar az 5ik? olyan rég vettem, hogy már nem emlékszem. Zoli (a villanyos) tudna megmondani, ő szerezte relative jó aron.
Nyaron a motorba telen a hazba, 2-3 evig a fűtés szunetmentes tapja volt. Telen most is neha felvaltva teszem ra. (lassu töltés jó neki) poccre indit. Ma, 3 hét alas utan ugy h rajta a riaszto gyengen forgatott.
Összegezve kb 9 eve van meg a gép es ezt a 2 akksit vettem bele.
Mindig toltve tartom, sosem meritem 9V alá es a folyadék szintre is ugyelek.
CX be:
Valami nemtommianeve olasz marka 3 ev
Yuasa 4 v mar az 5ik? olyan rég vettem, hogy már nem emlékszem. Zoli (a villanyos) tudna megmondani, ő szerezte relative jó aron.
Nyaron a motorba telen a hazba, 2-3 evig a fűtés szunetmentes tapja volt. Telen most is neha felvaltva teszem ra. (lassu töltés jó neki) poccre indit. Ma, 3 hét alas utan ugy h rajta a riaszto gyengen forgatott.
Összegezve kb 9 eve van meg a gép es ezt a 2 akksit vettem bele.
Mindig toltve tartom, sosem meritem 9V alá es a folyadék szintre is ugyelek.
A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, de senki nem kíváncsi a másikéra.
- Oszy
- Kapcsolat:
Meg valami.
az elsi akksi azert szart be hamarabb mert szar vilt az önindító es a CDI is gyengusz.
Az uj kinai cdi megoldas es fasza önindítóval barmely aksi 3-5 evet bir.
Mint Gyöző is irta tavasszal addig koszorult mig kemerult majd bikazott. na ezzel minusz fel 1 ev az aksi elete.....
az elsi akksi azert szart be hamarabb mert szar vilt az önindító es a CDI is gyengusz.
Az uj kinai cdi megoldas es fasza önindítóval barmely aksi 3-5 evet bir.
Mint Gyöző is irta tavasszal addig koszorult mig kemerult majd bikazott. na ezzel minusz fel 1 ev az aksi elete.....
A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, de senki nem kíváncsi a másikéra.
-
- Kapcsolat:
Re: akkutöltő-vásárlás
Arthur!
Amennyiben a kérdésed arra vonatkozik, hogy hol lehet "olcsó" akkutöltőt venni, akkor (ha már leírattatott a név), én is leírom: Lidl, Aldi.
Ezekben a boltokban kampányszerűen (vélhetően az ősszel lesz a következő) szokott lenni ilyen akkutöltő. Persze nem hülyítik az embereket a "9-fázisú" töltéssel, de az is mikroprocesszor-vezérelt, és az is tud csepptölteni és az is tud autót-motort tölteni, és "mitadisten" az is épp 3,8A-rel tud tölteni...
Csak hát az ára ugye... legutóbb úgy rémlik, 5500Ft körül vettem.
Amennyiben a kérdésed arra vonatkozik, hogy hol lehet "olcsó" akkutöltőt venni, akkor (ha már leírattatott a név), én is leírom: Lidl, Aldi.
Ezekben a boltokban kampányszerűen (vélhetően az ősszel lesz a következő) szokott lenni ilyen akkutöltő. Persze nem hülyítik az embereket a "9-fázisú" töltéssel, de az is mikroprocesszor-vezérelt, és az is tud csepptölteni és az is tud autót-motort tölteni, és "mitadisten" az is épp 3,8A-rel tud tölteni...
Csak hát az ára ugye... legutóbb úgy rémlik, 5500Ft körül vettem.
Üdv.
Pesta
Pesta
-
- Kapcsolat:
Melegedés
Nos leszedtem tegnap a fém vizcsövet és valoban ha bevilágitok látszik a vizpumpa lapátja.Teljesen rendbe van nálam.Begyujtottam a gépet egy pilanatra és megprobáltam egy csavarhuzoval megáliutani hátha körbefordul de nem sikerült.Tehát a vizpumpa ok hajtsa a vizet forog rendesen.
DE AKKOR MI A NYAVAJÁTOL MELEGSZIK!!!!!!!!!!!!!
ŐRÜLET
Nincs több ötletem.
Alighanem megszabadulok a géptől.Elegem lett belőle.
DE AKKOR MI A NYAVAJÁTOL MELEGSZIK!!!!!!!!!!!!!
ŐRÜLET
Nincs több ötletem.
Alighanem megszabadulok a géptől.Elegem lett belőle.
-
- Kapcsolat:
Re: Melegedő CX
Roli!
Egyre valószínűbbnek gondolom, hogy tényleg csak a műszerrel, pontosabban az azt tápláló 7V-os feszültség-stabilizátorral lehet a gond.
Vagy megcsináltad a helyben-forralós próbát? Nyomta ki a vizet? Ha (igen, megcsináltad), de nem nyomta a vizet, akkor nem melegszik a motorod.
Én nem adnék el egy olyan motort, amelyikre szükségem van. Nálam a motoron végzett munkák egyfajta ismerkedést jelentenek: minél többet látok a motorból, minél több részének működéséről győződök meg, annál inkább tudom, hogy mivel motorozok.
A helyedben még a feszültség-stabilizátort megnézném, ha csak azt kell cserélni, akkor (egy épített darab) párszáz Ft-nyi pénzből megvan.
Kár lenne eladni egy egyébként jó motort ilyen apró hiba miatt!
Egyre valószínűbbnek gondolom, hogy tényleg csak a műszerrel, pontosabban az azt tápláló 7V-os feszültség-stabilizátorral lehet a gond.
Vagy megcsináltad a helyben-forralós próbát? Nyomta ki a vizet? Ha (igen, megcsináltad), de nem nyomta a vizet, akkor nem melegszik a motorod.
Én nem adnék el egy olyan motort, amelyikre szükségem van. Nálam a motoron végzett munkák egyfajta ismerkedést jelentenek: minél többet látok a motorból, minél több részének működéséről győződök meg, annál inkább tudom, hogy mivel motorozok.
A helyedben még a feszültség-stabilizátort megnézném, ha csak azt kell cserélni, akkor (egy épített darab) párszáz Ft-nyi pénzből megvan.
Kár lenne eladni egy egyébként jó motort ilyen apró hiba miatt!
Üdv.
Pesta
Pesta
- Arthur
- Kapcsolat:
Re: Melegedés
Hú vazze van vér a pucádban az biztos!roli írta:Begyujtottam a gépet egy pilanatra és megprobáltam egy csavarhuzoval megáliutani hátha körbefordul de nem sikerült.
Igaz, bátor ember a templomba is fingik!
"Az elv olyan, mint a fing. Tartja az ember ameddig csak tudja!"