Alkatrész
-
- Kapcsolat:
Re: Alkatrész
429
Az odáig rendben van hogy 10w40 meg 20w50,De a minőség az Repsol vagy más 4T olaj legyen? Vagy jó bele a jó minőségű gépkocsi olaj is? Mennyi Km után cseréljünk.
Az odáig rendben van hogy 10w40 meg 20w50,De a minőség az Repsol vagy más 4T olaj legyen? Vagy jó bele a jó minőségű gépkocsi olaj is? Mennyi Km után cseréljünk.
- Pali
- Kapcsolat:
431
Ja még az előzőhöz: a profik évente kétszer cserélnek olajat tavasszal és ősszel, ősszel azért, hogy ne álljon a motor egész télen az elsavasodott olajba, tavasszal meg azért, hogy ne a téli állott olajjal kezdjék a szezont. Elvileg 5-6ooo Km-ként szoktak olajat cserélni vagy évente egyszer. Lehet húzni tovább is én olvastam! hogy a CX-be elég 15000 Km-ként, de aki nem megy sokat lehet, hogy 4-5 év alatt se tesz bele ennyi km-t. Ha pedig az olaj idővel elsavasodik, az tönkreteheti a generátorodat és egyéb gondokat is okozhat.
- Lichtenberger
- Kapcsolat:
432
Megerősítem Pali hozzászólásában leírtakat,évente egyszer feltétlen cseréld le,
(volt szerencsétlenségem tapasztalni a generátor hibát)
Agépkönyv egyébként 10w-40 et ír,hajtóműbe 80w-90, de a 75w-90 is jó.
Hogy milyen márkájú legyen?Ki mire esküszik!Repsol? Castrol?
Én SHELL ADVANCED 10w-40 4T rakom mióta nálam van a gép.
(volt szerencsétlenségem tapasztalni a generátor hibát)
Agépkönyv egyébként 10w-40 et ír,hajtóműbe 80w-90, de a 75w-90 is jó.
Hogy milyen márkájú legyen?Ki mire esküszik!Repsol? Castrol?
Én SHELL ADVANCED 10w-40 4T rakom mióta nálam van a gép.
-
- Kapcsolat:
433
Tisztelt Uraim!
Nagyon köszönöm az építő hozzászólásaitokat, egyébként én is úgy gondoltam, minden tavasszal olajcsere akár mennyit is mentem vele!!
Ami a kipuf-t illeti én azt hittem, hogy kellene benne lenni valaminek de ha azt mondjátok, hogy gyárilag üres akkor az nekem is jó! Mégegyszer köszönöm a segítséget!
426-ra
Palinak válaszolva, Cegléden lakom!
Nagyon köszönöm az építő hozzászólásaitokat, egyébként én is úgy gondoltam, minden tavasszal olajcsere akár mennyit is mentem vele!!
Ami a kipuf-t illeti én azt hittem, hogy kellene benne lenni valaminek de ha azt mondjátok, hogy gyárilag üres akkor az nekem is jó! Mégegyszer köszönöm a segítséget!
426-ra
Palinak válaszolva, Cegléden lakom!
Ha valami nem tetszik csinálj úgy mint a kutya!! Amit nem tud elásni, megenni, megdugni azt lepisili és tovább megy!!
-
- Kapcsolat:
434
Ha lehet, még az előző témához!
Lakiluknak: Véletlenül se próbálj meg autóba való olajat tölteni a mocidba.
A japán igen tapasztalt műszaki emberkék, a mi motorjainkba a 20w-50 es olajat javasolják,
legalábbis a mi éghajlati viszonyaink melett.
Én speciel castrolt használok. ( ásványi)
Tökéletes kenés, no olajfogyasztás, ja és feltétlenül évente, vagy 6000 km-ként csere.
Lakiluknak: Véletlenül se próbálj meg autóba való olajat tölteni a mocidba.
A japán igen tapasztalt műszaki emberkék, a mi motorjainkba a 20w-50 es olajat javasolják,
legalábbis a mi éghajlati viszonyaink melett.
Én speciel castrolt használok. ( ásványi)
Tökéletes kenés, no olajfogyasztás, ja és feltétlenül évente, vagy 6000 km-ként csere.
435
Kipufogó hangja, még függ a középső dob (közösítő) tipusától és állapotátol is. Angliában és USA ban elterjedt a csődob közösítő(csillapítás nélkül). A gyári közösítőben jelentős csillapítás is van, ami ki szokott "rohadni" belőle.
437
436-ra
Szia Retro
Hogy segítsek barátaimnak, áldozatra is képes vagyok. És szerény is, ilyenkor pedig zavarban (vagyok)
Szia Retro
Hogy segítsek barátaimnak, áldozatra is képes vagyok. És szerény is, ilyenkor pedig zavarban (vagyok)