CX/GL Te és Motorod

Válasz küldése
öregkis
Kapcsolat:

Re: CX/GL Te és Motorod

Hozzászólás Szerző: öregkis » 2010.01.26., kedd 22:38

!BkWi4f!BGk~$(KGrHqYH-CQEtcklHQz,BL(LNj78Rg~~_12.jpg
még nem tudom sikerült-e felrakni egy képet, csak próbálkozom.

öregkis
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: öregkis » 2010.01.26., kedd 22:43

úgy látom megy ez, csak kicsi legyen a kép felbontása.
Csatolmányok
!BkWjOLQB2k~$(KGrHqYH-E!Es-1HqzrVBL(LOUR12!~~_12.jpg

masnapos
Kapcsolat:

másnapos

Hozzászólás Szerző: masnapos » 2010.01.29., pén. 18:10

Szeva Mindenki !

Ahogy Győzőnek ígértem ITT vagyok megvagyok jól vagyok és végre hírt adok magamról !
Az Ő SMS-e kellett, hogy kimozdítson, már-már végtelennek tűnő lustaságomból . Köszönöm !A kevés munka mellett sok olvasással ütöm el unalmas napjaimat.Ja és közben gyüjtögettem az alkatrészeket a motorom újraépítéséhez.Egy-két aproságtól eltekintve már meg van minden, festés kész lassan rakom össze.Egy szép állapotú jobboldali kipuffantó könyök még jól esne ha valakinek lenne /37 KW /.Ötleteket várnék a tekintetben miként tudnám a legegyszerűbben kitisztítani a blokkban levő homokos olajat anélkül hogy beindítanám.Ugyan is a baleset során a törött szelepdeknin keresztül sok homok , murva ,gabonaféle,és egyéb szennyezödés juthatott le a blokkba. Mire ki birtam a szelepek környékét takarítani addigra szintén juthatott bele.Szeretném mihamarabb legalább a motort indítani még mielőtt összeraknám.Egyenlőre ennyi, és várnám tisztelettel a hozzászólásaitokat.

Üdv : G.János..másnapos

U.I : Bakajoe-nak és családjának így utólag szintén gratulálok,csak így tovább...négy szoba ,négy kerék , négy gyerek ! Ki is mondta ezt..........O.V.?

öregkis
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: öregkis » 2010.01.29., pén. 22:47

üdvözöllek Másnapos.
A szelephimbáknál spriccelő olaj a jobb oldalon közvetlen a sebváltó fogaskerekeire és csapágyára folyik le. A bal oldalon a blokk fenekére az olajszivattyú fenékszűrője mellé. Az általad áhított megoldás (szétszerelés nélküli takarítás) , bennem esetleg a bal oldal sérülése esetén vetődne fel. De inkább akkor sem. Az olajszivattyú felsziv sok mindent, amit az olaj magával sodor. A fenékszőrőből már kellett takarítanom alu reszeléket, amit a vezérműlánc reszelt. van esély hogy a homokot is felszívja. Igaz, hogy ez főképp csak az olajszűrőt károsítja, mert mielőtt e motorrba jut még az olajszűrőn is átmegy az olaj. Motor ki-be szerlés, szét-összerakás, ha hengerfejet nem kell levenni, egy napba belefér nálunk. Csak a legjobb megoldásba menj bele, megérdemli a barátod (cx).
üdv öregkis (Kis András)

öregkis
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: öregkis » 2010.01.29., pén. 22:51

Másnapos
elírás javítása az előbbi h.szólásban. helyesen :olajszivattyút károsítja

masnapos
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: masnapos » 2010.01.31., vas. 14:28

Szia öregkis!

Sajnos ha már a blokkhoz hozzá kell nyulni akkor már baj van ugyan is azt már én egyedül nem vállalom be .Ki-be szerelés az nem gond de a szét és összerakás hagyna némi kívánnivalót magaután. Én egy ilyen átmosatos dologra gondoltam hogy egy hígabb olajjal átjáratnám ,aztán lecserélném minden féleképpen az olajat.Ha ez így nem lehetséges akkor marad a szerelő.Kemény lacival beszélgettünk telefonon és említette hogy te Kiskőrösi vagy ? Pontosítsuk ezt a tényt ha lehetséges !!!!Sajnos itt Kiskőrösön én még nem hallottam rólad mint cx-es......

Üdv: másnapos......G.János

öregkis
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: öregkis » 2010.01.31., vas. 17:10

másnapos, JÁnos
Kiskőrös, borok városa, közel hozzá Tabdi
Nagykőrös, Arany János városa, 9 évig lakott és tanított, itt irta a Toldit, stb. Nem túl messze van Tabdi.
Na én az utóbbi helyen élek az alföld közepén.
Ha ügyesen rakták össze utoljára a blokkot, legtöbbször még a pakolást is meg lehet menteni.
Ilyenkor van lehetőség az összes szimmering cseréjére is. 300-500Ft/db. összesen öt darab.

Ha még a törés óta nem indítottátok be, --akkor--:
-Ha jól emlékszem a bal oldalad (cx) tört. A kuplung fedelet le sem kell venni, hanem egyben az első deklit leszerelni. Az olajszivattyut 3 csavar rögzzíti, azt is ki, legalább visszahelyezéskor tudsz egy minimálisat feszíteni a láncon, mert a csavaron van egy kis játéka a szivattyunak, erre majd a szereléskor rá jössz. Ha a dekli tömítés elszakadt, akár magad is tudsz vágni újat. a megfelelő anyagról majd adok infót, vagy anyagot, és a behejezés módjáról is plussz infóval szolgálok. Ha kint a szivattyu, akkor nagy üreg van előtteg ahová lecsurog a bal oldali hengerfejből az olaj. Kedvedre moshatod.
A motort nem szüks kiszerelni, megtartja majd a középső felfüggesztés. Ez nem igaz a GL és SPORT változatnál.
A deki levételéhez, a hűtő, a ventillátorlapát és a függesztő kengyel levétele szükséges.
A ventillátorlapát közepébe az első keréktengeLyt kell becsavarni, az a lehúzója, vagy megeggyező menetes csavart.
30-47059147 ha kérdésed lenne.
üdv öregkis Nagykörösről

Miki650
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Miki650 » 2010.01.31., vas. 17:22

Szeretettel köszöntök minden klubtagot mint újonc! A Lantos Feritől vásároltam a cx emet és remélhetőleg a tervek valóra vállnak és tavasszal szaggatni fogjuk az aszfaltot!Ferit külön üdvözlöm a papírozás sínen van köszi a segítséget!A belépő pálinkát majd a tavasszal alkalmas időben elfogyasszuk. Széles utat mindenkinek!
Rendbe hozni dolgaim korai még de ideje már!

lferi
Kapcsolat:

Nincs reménytelen motor

Hozzászólás Szerző: lferi » 2010.01.31., vas. 20:53

Szia Miki650!
Hát ennek igazán örülök, ez jó hír, a páleszbe benne vagyok, remélem a találkozón már ott leszel a mocival.
Sok munka lehetett ill van az ilyen elhanyagolt géppel de a cx megéri mert párját ritkító gépezetek.
Üdvözöllek a csapatban a mielőbbi (már motoros) viszontlátásra.
Üdv LF

lferi
Kapcsolat:

Ez is motor!

Hozzászólás Szerző: lferi » 2010.02.01., hétf. 10:39

Ilyen lesz a következő motorom!

http://docler.hu/video/1439

Válasz küldése