CX/GL Te és Motorod
- Oszy
- Kapcsolat:
1962 61-re
A quadot csak tankoltam, me' állatkondi akartam és lehet megveszem a kölyköknek, egyebet mostam mint pl. a (sport)légszűrőmet. Egyéb oldószer 1000ft/l így a brenya a 430-al a legolcsóbb.
Igaz, akkor maradjon a szelep balcsira....
Igaz, akkor maradjon a szelep balcsira....
A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, de senki nem kíváncsi a másikéra.
- fgyozo
- Kapcsolat:
1963
1955-re
tényleg szép a Piroska és én is üdvözöllek közöttünk Kolumbusz!
A 8 litereses fogyasztás valóban durva. Nálam a légszűrő csere okozta a fő változást
de biztos h nem ártott a szinkronizálás sem.
Nem válaszoltál. Hol laksz?
A bal kormolást miből látod? Mert hogy a kipufogó közösítve van … vagy a csak a gyertyát nézed?
tényleg szép a Piroska és én is üdvözöllek közöttünk Kolumbusz!
A 8 litereses fogyasztás valóban durva. Nálam a légszűrő csere okozta a fő változást
de biztos h nem ártott a szinkronizálás sem.
Nem válaszoltál. Hol laksz?
A bal kormolást miből látod? Mert hogy a kipufogó közösítve van … vagy a csak a gyertyát nézed?
Kellemes dugó_mozgást, a párban
1964
Sziasztok!
Foreszt, Oszy!
Másnaposan szelepet állítani
Motoros találkozón cx-et szerelni
moli
Foreszt, Oszy!
moli
-
- Kapcsolat:
1965
Köszönöm a hozzászólásokat!
Zircen lakom, Veszprém mellett. A kormolást a gyertyából állapítottam meg, ugyanakkor a dob végénél is füstöl kicsit. Ha nincs más ötlet, jöhet a szinkronizálás, bár nem éreztem ennek szükségességét, mivel a motor alul-felül szépen, egyenletesen jár. Azért az is igaz, hogy a keverékállító csavarra nem nagyon reagál, kivéve ha teljesen kitekerem, de betekerésre immunis. Esetleg még megejtenék egy veszteségmérést. Beégett szelep kiderült volna a kompresszió mérésénél?
Zircen lakom, Veszprém mellett. A kormolást a gyertyából állapítottam meg, ugyanakkor a dob végénél is füstöl kicsit. Ha nincs más ötlet, jöhet a szinkronizálás, bár nem éreztem ennek szükségességét, mivel a motor alul-felül szépen, egyenletesen jár. Azért az is igaz, hogy a keverékállító csavarra nem nagyon reagál, kivéve ha teljesen kitekerem, de betekerésre immunis. Esetleg még megejtenék egy veszteségmérést. Beégett szelep kiderült volna a kompresszió mérésénél?
- forrest99
- Kapcsolat:
1966
1965-re
Na, akkor most 7vegen a kenesei motorostalalkozon be is tudnad mutatni a vasat. Innen a forumrol 4-en megyunk.
A (valoszinusitheto) szelepbeeges mar kiderult a 11 - 9,5 kompressziobol amit korabban irtal., de a karbiszinkron ettol fuggetlenul mindenkepp megejtendo.
Az alapjarati benzin levego keverek allitasat a kovetkezokeppen irja a konyv:
Uzemmelegre melegited a motort, majd 10 percig mesz vele.
Teljesen betekered a csavart, majd 1/5-1/8 fordulatot ki, ehhez hozzaallitod az alapjaratot 1100+/-100-ra. Ez a kiindulopont.
Elkezded kifele tekerni (lassan, pl 1/4 fordulatonkent, hogy a motornak legyen ideje reagalni) egesz addig mig a legmagasabb fordulatot elered.
Ekkor alapjarat vissza 1100+/-100-ra es betekered a csavart, hogy 100rpm-et ejtsen a fordulatbol, majd 1 teljes fordulatot kitekered es az alapjaratot visszaallitod 1100+/-100-ra.
Ezutan ugyanez a masik karbival.
Termeszetesen adott, hogy a karbik alaposan ki legyenek pucolva.
Na, akkor most 7vegen a kenesei motorostalalkozon be is tudnad mutatni a vasat. Innen a forumrol 4-en megyunk.
A (valoszinusitheto) szelepbeeges mar kiderult a 11 - 9,5 kompressziobol amit korabban irtal., de a karbiszinkron ettol fuggetlenul mindenkepp megejtendo.
Az alapjarati benzin levego keverek allitasat a kovetkezokeppen irja a konyv:
Uzemmelegre melegited a motort, majd 10 percig mesz vele.
Teljesen betekered a csavart, majd 1/5-1/8 fordulatot ki, ehhez hozzaallitod az alapjaratot 1100+/-100-ra. Ez a kiindulopont.
Elkezded kifele tekerni (lassan, pl 1/4 fordulatonkent, hogy a motornak legyen ideje reagalni) egesz addig mig a legmagasabb fordulatot elered.
Ekkor alapjarat vissza 1100+/-100-ra es betekered a csavart, hogy 100rpm-et ejtsen a fordulatbol, majd 1 teljes fordulatot kitekered es az alapjaratot visszaallitod 1100+/-100-ra.
Ezutan ugyanez a masik karbival.
Termeszetesen adott, hogy a karbik alaposan ki legyenek pucolva.
- Palusek
- Kapcsolat:
1969
Sziasztok,
Az lenne a kérdésem, hogy a CX-be milyen fagyállót kell tölteni?
Ki milyet használ? Van ugye ez a rózsaszínes pirossas meg van a zöldes folyadék.
Mi a különbség köztük és a CX-be melyiket kellene tölteni? Vagy kutya mindegy?
Köszi
Az lenne a kérdésem, hogy a CX-be milyen fagyállót kell tölteni?
Ki milyet használ? Van ugye ez a rózsaszínes pirossas meg van a zöldes folyadék.
Mi a különbség köztük és a CX-be melyiket kellene tölteni? Vagy kutya mindegy?
Köszi
Széles utat!
Üdv, Palusek
Üdv, Palusek
- forrest99
- Kapcsolat:
1970
1968-ra
Ilyen idot mond, szal ha a vasarnapi zivatar elmegy delelott, akkor lent kell maradni a Balaton parton megszaradni, ha meg estere jon, akkor a 31 fok miatt kell lentmaradni Sztem csorogj, ha van kedved legurulni 30/9000435
http://koponyeg.hu/t/Balatonkenese
Ilyen idot mond, szal ha a vasarnapi zivatar elmegy delelott, akkor lent kell maradni a Balaton parton megszaradni, ha meg estere jon, akkor a 31 fok miatt kell lentmaradni Sztem csorogj, ha van kedved legurulni 30/9000435
http://koponyeg.hu/t/Balatonkenese
- Oszy
- Kapcsolat:
1971
Ettől én is félek, de tudom, van olyan művész aki nem tud józanon egyenes vonalat húzni.molicx írta:Sziasztok!
Foreszt, Oszy!
moli
1969-re.
Rózsaszín. nem mindegy. Ez foszfát mentes ami nem kezdi ki az alút.
A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, de senki nem kíváncsi a másikéra.