Túra

Válasz küldése
forrest99
Kapcsolat:

2044

Hozzászólás Szerző: forrest99 » 2013.06.11., kedd 15:52

2043-ra

Ezt nem ertem :shock: nekem mindketto ugyanazt jelenti: OSZYKAM HOZZA` SORT :lol: :lol: :lol:

forrest99
Kapcsolat:

2045

Hozzászólás Szerző: forrest99 » 2013.06.11., kedd 15:54

2041-re

Hallod, a szezon vegere nem lesz fogysztasod :lol:

fgyozo
Kapcsolat:

2046

Hozzászólás Szerző: fgyozo » 2013.06.11., kedd 15:56

2045-re
persze, mert hajtás nélkül csak csücsöl otthon a kertben a motoron és brümmög hozzá.
Szerinted így mennyit fogyaszt? - ezzel kalkulál.
Kellemes dugó_mozgást, a párban :roll:

Pesta
Kapcsolat:

2047....2039/a-ra

Hozzászólás Szerző: Pesta » 2013.06.11., kedd 21:01

Győző!

Ez a kapcsolatfelvétel-manőver nagyon humánus gesztus volt tőled. Mostanság foglalkoztat az anyaországtól elszakított magyarok sorsa, én úgy érzem, hogy az ők meglátogatásuk lehetne a túra csúcsa.
Ha oda megyünk, semmiképp ne menjünk üres kézzel! Mint ahogy a tanító úr is írta: a magyar nyelv birtoklása fordított arányban áll a szociális helyzetükkel... Elkeserítő, hogy ezt hozta a történelem: milyen lehet egy kisgyereknek ráébrednie arra, hogy magyar vagyok, magyarok a szüleim, de nem Magyarországon élünk... MI EZ?!

Szerintem fejenként pár ezer Ft-ot bedobva a közösbe ki lehetne hozni vmi valóban kedves/hasznos ajándékot. Van ötletetek?

Nem kérdezed meg a tanító urat, hátha tud vmi ötletet adni? Ne hagyjuk, hogy csak ők segítsenek nekünk a szállással!
Üdv.
Pesta

Oszy
Kapcsolat:

2048

Hozzászólás Szerző: Oszy » 2013.06.11., kedd 21:55

2047-re
én úgy készülők, hogy ami fér a motorra annyit fel is pakolok, azaz van sok megunt/kinőtt játékuk és ruhájuk a gyerekeknek. Azt mind el szeretném vinni. Persze vehetünk is.
2046-ra- van benne valami, de ismét MOLI jóvoltából a héten már lesz hajtásom. Képeket rakok mindjárt az alkatrész topikba.

2044-re Igen azt csak hogyan állsz hozzá, pozitívan v negatívan :)
A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, de senki nem kíváncsi a másikéra.

fgyozo
Kapcsolat:

2049

Hozzászólás Szerző: fgyozo » 2013.06.12., szer. 11:54

2047-re

Pesta!
Szívemből szóltál!

Hálát adok az Istennek hogy megadta a lehetőséget h megtegyem és h egyáltalán elmehetek, így magam részéről 20e-t rászánok az Angyalok létezésének megerősítésére :- )

Igen, én is kérdeztem hogy mi lenne a legjobb amit adhatnánk. Azt mondta az ember hogy 4 -12 éves gyerekekről van szó. Megdöbbentett amit mondott. Azt mondja h szívesen szaladgálnak a gyerkőcök piros-fehér-zöld zászlókkal(!) örömmel lobogtatják. DE hogy kerítsek 25 kis lobogót? :-)
Nincs gyerekem, így nem tudom minek örülnének, kértem h adjon tippet. MOndott olyat is hogy jártak náluk Bogarasok, azok vittek valami kisautót. Na de a lánykák?
Szóval kicsit tanácstalan vagyok… mondtam hogy majd ott veszek valamit de igazat adok a reakciójára hogy az nem az igazi, az nem az Anyaországból való.
Amit Oszy javasolt hogy össze szed otthonról mindenféle kis játékot az lehet jó ötlet. Akár bele tesszük egy dobozba és ki mit húz belőle? :- )

Amit írtál, erre külön szeretnék reagálni mert NAGYON is átérzem hogy mire gondolsz, ez „ hajt” engem is.
milyen lehet egy kisgyereknek ráébrednie arra, hogy magyar vagyok, magyarok a szüleim, de nem Magyarországon élünk... MI EZ?!

Erre pedig OFF-ban reagálok.

OFF TOPIC

(ez a bejegyzés nem tartozik erre a fórumra ezért kérem h aki nem akar egy kis kitérőt az lépjen ezen a bejegyzésen túl és ne is olvassa tovább
Bocsánat h ezen 2-3 sorral is eddig raboltam a figyelmét. )

Az Európai Parlament petíciós bizottsága a jogfosztott felvidéki magyarok ügyét zárt ülésen tárgyalja május 27-én. Az érintettek sem vehetnek azon részt. Tamás Ilonka néni így nem utazhat Brüsszelbe, viszont Lomnici Zoltánon keresztül üzen. Juhász Imre Beneš-dekrétumokkal kapcsolatos beadványát is tárgyalják.
A sajtó és a nyilvánosság teljes kizárásával tárgyalnak majd hétfőn Brüsszelben arról a petícióról, amely a magyar állampolgárság felvétele miatt meghurcolt felvidékiek védelmében született. Bagó Zoltán fideszes EP-képviselő szerint a zárt tárgyalás súlyos eljárási jog-sértés.
"Kérem, hogy Brüsszelben, - ha lesz rá mód- tájékoztassa az illetékeseket, hogy örülök, hogy születésnapi ajándékként legalább napirendere tűzték az én és sorstársaim ügyét, - vagyis a Szlovák Köztársaság által a kettős állampolgárság ügyében hivatalos szervektől elszenvedett jogsértéseket.
101 évesen immáron harmadik éve élek a saját tulajdonú lakásomban úgy, hogy az Európai Unió egyetlen egy tagállamában sincs bejegyzett állandó lakhelyem. Nincs személyigazolványom, nincs útlevelem. Nincs szavazati jogom, jogosultságom és nincsenek jogaim.
Sorstársaimmal együtt nap-mint nap tapasztaljuk, hogy a Szlovák Köztársaság súlyosan megsérti a közösségi jogot és az Únió polgárait védő rendelkezéseket, úgy mint: a diszkrimináció tilalmát, a megfelelő eljáráshoz, így a jogorvoslathoz való jog garantálását, a jóhiszeműen szerzett jogok védelmének garantálását, a hatékony felülvizsgálat lehetőségének elvét, az egyenlőség, és az arányosság elvét. Továbbá sérült és sérül a jogbiztonság elve, mivel jogfosztott sorstársaimmal egyetemben bíztunk abban, hogy a Szlovák Kormány betartja a Szlovák Alkotmányba foglaltakat.
Sorstársaimmal együtt úgy véljük, hogy az Európai Unió egyik fontos feladata polgárainak megvédése, ha bármely tagállam a csatlakozáskor vállalt kötelezettségét megsértve, az uniós jogot semmibe véve jogsértéseket követ el.
Ha ott lehetnék Brüsszelben, felhívnám a bizottság tagjainak figyelmét arra, hogy a jogsértést elkövető államokkal szemben legyenek mindig következetesek. Nem engedhető meg, hogy azonos jogsértéseket különböző mércével mérjenek.
Kérem a Bizottságot, hogy ítélje el a Szlovák Köztársaságot, mint az EU olyan tagállamát, amely semmibe veszi a közösségi jogot, a saját alkotmányát, és nem harmonizálja saját törvényeit. A hatályban lévő törvényhez mai napig nem rendeltek végrehajtási utasításokat, aminek következtében a köztisztviselők sorozatos jogsértéseket követnek el"- írja Tamás Ilona, Comenius díjjal és a Szlovák Köztársaság arany plakettjével kitüntetett nyugalmazott pedagógus Lomnici Zoltánnak, az Emberi Méltóság Tanács elnökének.

A szlovák állampolgárságuktól megfosztott felvidéki magyar állampolgárok ügyével foglalkozó beadványt, Lomnici Zoltán és Gubík László, a szlovák állampolgárságától megfosztott egyik felvidéki magyar tavaly ősszel nyújtotta be az EP petíciós bizottságához. Azt a petíciós bizottság januárban "kivizsgálandónak" ítélte, később pedig május 27-re tűzte ki érdemi megtárgyalását. Gubík Lászlót elmegy Brüsszelbe, s elkíséri további három sorstársa Boldoghy Olivér, Fehér István és Kassai Gyula, valamint Berényi József, a Magyar Közösség Pártjának (MKP) elnöke is. Mivel zárt ülést rendeltek el, hivatalosan nem vehetnek részt a petíciós bizottság tárgyalásán, de megpróbálnak bejutni.
Az EP Petíciós Bizottsága 2012. szeptember 20-án tárgyalta először a Dr. Juhász Imre, Hahn-Seidl Alida és Bagó Zoltán által benyújtott petíciót a Beneš-dekrétumok ügyében. A szakbizottság akkor elutasította az Európai Bizottság jogi szolgálatának véleményét és nyitva hagyta a petíciót. Május 27-én ezt újra tárgyalják. Beadványában az időközben alkotmánybírává választott Juhász Imre arra is felszólítja az Európai Parlamentet, hogy függessze fel Szlovákia európai uniós tagságát, amennyiben Szlovákia folytatja az emberi jogokat sértő politikáját.
Néhány érdekesség a témában:

http://alfahir.hu/verlazito_strasbourg_ ... k_uldozese
http://alfahir.hu/zart_ajtok_mogott_tar ... gfosztasat
http://alfahir.hu/a_szlovakok_udvozolte ... s_donteset

Oszy! - annak a kollegádnak ezt is meg lehet mutatni h lássa, nem politikiráról van szó hanem napunk tényszerű történelme Trianon, ami hatással van ránk és motoros életünkre is.

TOPIC ON
Kellemes dugó_mozgást, a párban :roll:

roli
Kapcsolat:

2050

Hozzászólás Szerző: roli » 2013.06.12., szer. 12:55

2035-re
Ok Forrest ha van kedved jönni Adára irj privátba és megbeszéljük.Természetesen jo lenne ha más is birna jönni.Az igaz hogy előbb kelett volna gondolkodni és belketenni a tura tervbe de ez most igy jött ki.Egyszoval ha valaki jönne mégis irjon rám.Üdv

Oszy
Kapcsolat:

2051

Hozzászólás Szerző: Oszy » 2013.06.12., szer. 18:03

2049-re
Elég sok szép holmi van a gyerekeimnek, de mint tudjátok hamar kinővik, még mielőtt elhasználnák. Ezért is dömtöttem igy. Aszonykám szokott börzézni, de már szóltam, neki, hogy ne adjon el semmit mert elviszem.
Aminek tudom, hogy örülnek az az édesség és azt is akarok vinni.
Javaslom, ne pénzt gyűjtsűnk, hanem mindenki amit tud/akar vegyen vagy szedje össze innen onnan, ismerösöktől játékokat ruhákat és iskolai felszerelést, könyveket (mesés, tan, regény stb). Kulturát és szertetet kell vinni, nem pénzt, az alamizsna (és szerintem megalázó).
A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, de senki nem kíváncsi a másikéra.

Janki
Kapcsolat:

Re: Túra

Hozzászólás Szerző: Janki » 2013.06.12., szer. 22:56

Köszönöm Mindenkinek hogy csatlakozhattunk a találkozóhoz, nagyon jól éreztük magunkat, és köszönjük a helyieknek az enni innivalót, nagyon finom volt! (Csülkös bableves, csülkös káposztával leöblítve ajaj).Ismét bebizonyosodott hogy milyen jó társaságra találtunk. A Fater is nagyon belelkesült, szeretne menni Erdélybe is, + egész héten táskákat nézeget a Hófehérkére,szóval meg lett fertőzve az Öreg, na.
Bátorkodtam feltölteni a Picasa albumba a képeimet Pusztavacsról, remélem nem csak a helyet foglalja.
Az erdélyi túra engem is érdekel de sajnos már nem tudok arra a hétre szabadságot kivenni, bár még nem lehet tudni.
Remélhetőleg hétvégétől már én is pumpálom a fost, szóval meg lettem fertőzve :D
A Loctite tömítőpasztázás olyan mint az önkielégítés... Mindenki tagadja mégis mindenki csinálja.

Kallós Gyula
Kapcsolat:

Re: 2052

Hozzászólás Szerző: Kallós Gyula » 2013.06.13., csüt. 05:37

Kallós Gyula írta:
Kallós Gyula írta:
Kallós Gyula írta:2013 június 28-30.Szatmár-Beregi motoros túrára jelentkezés.
Kiírását a 2026,2027.számon lehet olvasni.

. Befízetési határidő:június 15.
Kallós Gyula 11600006-00000000-36190449 számra kérem .
Eddigi jelentkezések:
1, Zlovenszky Zoltán 4500.-befíz.
2, Tóth Zoltán 4500.- befíz.
3, moli 4500.- befíz.
4, fgyőző
5, Semegi János 4500.- befíz.
6-7, xkopi+1 fő
8, Scheibli Ferenc
9, maestro 4500.-befíz.
10, Szabó Sándor
11, Bíró Zoltán
12, Szabó Attila