Túra

Válasz küldése
fgyozo
Kapcsolat:

2053

Hozzászólás Szerző: fgyozo » 2013.06.13., csüt. 08:47

2051-re
arra én sem gondoltam h pénzt vinnék. Hanem abból vennék valamit csak még nem tudom h mit?
AZ édességet minden gyerek szereti, erre én is gondoltam. Milka csokit nem viszek mert cseppet nemzet idegennek hat.
DE te hogy oldod meg h az édesség ne olvadjon meg út közben? - ezt a gondolatot ezért vetettem el.
Egyet értek, Kulturát és szeretetet kell vinni, jól mondod.
Kellemes dugó_mozgást, a párban :roll:

fgyozo
Kapcsolat:

2054

Hozzászólás Szerző: fgyozo » 2013.06.13., csüt. 08:50

Szerző: Janki » Tegnap, 20:56 - jöjjön, örömmel látjuk:- )
gyere te is!
HOl láthatom a képeidet amit említesz?

Oszy
Kapcsolat:

2055

Hozzászólás Szerző: Oszy » 2013.06.13., csüt. 09:38

2053-ra,

Hát igen a csoki olvad. a táska közepén csak nem megy 30 fok fölé, és ott a hegyekbe a hideg kút káváján vagy zacskóstól a hideg forrás vizébe mártva azonnal vasszikemenyszik.(persze van hűtőszekrényük is)
Nem is milkát kell vinni, ki is röhögnek, hogy a tehén lila :lol: :lol: :lol: :lol: ők jobban ismerik ezeket az állatokat mind sok metroszekszuális :lol: :lol: :lol: :lol:
Komolyra fordítva, még az lehet megoldás, én szoktam vizet fagyasztani és ruhába csomagolni. Ennek 2 funkciója is van: 1 jégakku, 2. lassan olvadva mindig van jéghideg ivóvíz. E mellé betehetsz bármit.
Nem lényeg az érték és hogy mi az csak ajándék legyen. ebből érzik, hogy valaki figyel rájuk és számíthatnak ránk. Az elmúlt évek szisztematikus elrománosítása, megfosztása az identitásuktól(ami szerencsére nem teljesen sikerült), elnyomásuk, elzárásuk a külvilágtól meggyötörte Őket. Ha mi Magyarok meglátogatjuk és csak pár jó szó, abból már érzik és újból bizalmukat visszanyerve tudni fogják hova is tartoznak. Annyira nem szegények, azaz innen nézve annak látszik, mert nagyon egyszerűen élnek. Pici házak, sokan laknak benne, de mind egy CSALÁD nagy összetartozásba. Ott van értéke a családnak, és a válás is majd ismeretlen.
Van egy rövid dokumentumfilmem, amiben csak forog a kamera ők meg élik az életüket. Ha sikerül felteszem youtubera.
A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, de senki nem kíváncsi a másikéra.

Janki
Kapcsolat:

Re: Túra

Hozzászólás Szerző: Janki » 2013.06.13., csüt. 09:47

Arra az albumra amit Oszy csinált és tavaly nekem is adtak belépést hogy tölthetek fel képeket.
Oszy a másik fórumon 1434 - nél belinkelte az albumot.
Az alsó képek amiket én csináltam.
A Loctite tömítőpasztázás olyan mint az önkielégítés... Mindenki tagadja mégis mindenki csinálja.

semegijanos
Kapcsolat:

2057

Hozzászólás Szerző: semegijanos » 2013.06.13., csüt. 10:13

Hello Oszy !

A képes album hozzáféréséhez kérek engedélyt. Minden felvételt látni szeretném, és menteni az utókornak !

KÖSZI !

Oszy
Kapcsolat:

2058

Hozzászólás Szerző: Oszy » 2013.06.13., csüt. 11:11

Szia Semegijani.
privátba ment.

UI. Írtad, hogy van egy szöghajtásod. Az enyémen a fogak nagyon elkoptak és hijába teszem rá az "új" csillagkereket azt is megeszi.
Légyszi' küldj képeket róla vagy tedd ide fel. Köszi
A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, de senki nem kíváncsi a másikéra.

Pesta
Kapcsolat:

2059.....2055-re

Hozzászólás Szerző: Pesta » 2013.06.13., csüt. 11:51

Oszy, Győző!

Nekem az a véleményem, hogy olyasmit ne vigyünk, aminek nincs hasznos értelme. Lenne itthon pl. kismillió plüssállat, de azok csak porfogók. A kinőtt gyerekruha már teljesen más dolog, az feltétlenül jó ötlet.
Az édességet a magam oldaláról nem támogatom, azt megeszik, elfogy, oszt annyi. Nem tudom, ők mennyire jutnak hozzá ilyesmihez otthon, de ha nem elérhető számukra, akkor főleg ne húzogassunk előttük mézesmadzagot.

Olyan dolgokban gondolkodok, mint amilyet már fentebb is leírtam: hasznos holmi, ami minden családnak jól jöhet. A másik alternatíva pl. egy olyan ajándék, amihez ott egyszerűen vagy nem lehet hozzájutni, vagy számukra elérhetetlen. Gondoltam pl. könyvekre, nem tudom, Wass Albert, Nyirő József ott mennyire van a boltokban? (Van elképzelésem, de hátha ti tudjátok.).

Végül: az a szándékom, hogy ha sikerül összehozni egy tisztes mennyiségű holmit, akkor lemondok a motorozás örömeiről, és vállalom, hogy az Octavia csomagtartóját megtöltve kiviszem a motyót. Ez nyilván abban az esetben lehet érdekes, ha tényleg olyan mennyiségű holmi áll össze, ami jelentősen megnehezítené a motorozást.

Vélemény, javaslat? (Tudom, hogy olyan, mint a segglyuk, de hátha mégis...! :D ).
Üdv.
Pesta

fgyozo
Kapcsolat:

2060

Hozzászólás Szerző: fgyozo » 2013.06.13., csüt. 12:01

2059-re
Pesta, az ötlet jó, bár megoldást még nem tudok.
De szó sem lehet róla h kocsival gyere, motorral kell!:- )

Oszy
Kapcsolat:

2061

Hozzászólás Szerző: Oszy » 2013.06.13., csüt. 14:37

Igaz Fgyozo, motorral!
Mi egy motoros csapat vagyunk akik amellett, hogy benzint égetve felettébb szórakoznak, gondolnak másokra is.
Hozzájutnak édességhez, de persze abból sosem elég, ha sok a gyerek. és ott van gyerekvállalási kedv, ha jól tudom. Másik, a gyerek annak örül, a ruhák és többi az a szülők öröme.
Játék kell, abból biztos kevés van. Könyvek természetesen, azért is írtam. Lehet tankönyv is, így hozzájutnak a Magyar irodalomhoz. Mivel nagyon hívő emberek és templomba járók a gyerekek is, a jó papok is tanítják a gyerekeket és nem feltétlenül a romániai tanügy Magyar nyelvű kiadásra kell hagyatkozni.(Jó az is nem félreérteni) Sőt, mind itt is a tankönyvek drágák.
Tehát irodalom, történelem, földrajz, akinek megmaradt tankönyve van(de ne a kommunista érából :lol: ) szerintem mind hasznos és kultúrához szükséges.
Wass Albert meg "kötelező". Nem ismerem a hazai (M.o.-i) jelen iskolai tanrendet de remélem benne van.

(Az a szerencse adatott nekem, mikor olvastam a Funtineli Boszorkány-t akkor az egész táj ott volt a szemem előtt. sok nyarat és telet töltöttem el a Göde-Mesterháza és környékén, Marosvolgyében stb.)
DSCF6012.JPG

ScheibliGL400
Kapcsolat:

2053

Hozzászólás Szerző: ScheibliGL400 » 2013.06.14., pén. 08:56

Szevasz "Gyulabácsi"!
Tegnap előtt átutaltam a pénzt, figyeld a számládat.

Feri

Válasz küldése