Kedves Pesta,
Először is hadd kívánjak mielőbbi felépülést! együtt érzek veled, ez dupla bünti.....
Nem tudom mivel jár de 2 hét alatt csak nem varnak össze motorozásra....?!
Nem tudom eléggé megköszönni így előre is a bennem vetett bizalmadat. Kicsit (nagyon) félek kölcsön gépekkel és ez mindenre így vagyok.
Tegnap este elkezdtem lehámozni a gépet. még nem szedtem le a hengert csak egyik szelepfedőt, itt persze semmi. az olaj szépen lecsorgott és szép, semmi korom vagy hasonló. a víz, hát az meg végképp, annyira tiszta hogy nem is látni a foton. félek, hogy potyára szedem szét, és csak a hőgomba szart be és nem mutatott mert 10 p járás után semmi de amint néztem pont a termosztat házba van ahol azért meleg van...még ha nem is keringeti semmi elég közel a blokkból ahol már a hő terjed a csövekbe is...a kihagyás meg karbi----de jó lenne ha így van. Most már ma le is szedem, csak 1 csavar tartja a blokkot, csak 1edül nem megy, kicsit nehéz,

Lehet olyan,, hogy ugy szakad át a hengerf. tömítés, hogy a víz meg olaj tiszta és csak egyik irányba áramlik azaz a hengerbe?? ott azért kompresszió van ám. Akkor meg mi volt a füst? sajnos tapasztalatom nincs ilyenekbe, innen a sok kérdés. Ha megvan a hiba meg tudom javítani, de a diagnosztika az nagy falat, oda már nincs elég tapasztalat/tudás. ezért próbálok logikázni.
Csak megjegyzem az olaj még tavalyi, a víz(igazából -25C fagyálló) meg ki tudja, valamikor 3-4 éve lett beletöltve és emlékeim szerint tavaly nyáron L.Ferinél voltunk éppen, rá kellett töltenem majdnem fél litert, akkor kánikula volt és észrevettem, hogy feljebb a tű.