1693-ra
1:50-nel a szoke nagyorrura

Egyet ertek, igon jokepu.
A talaloskerdesre a valasz: valoban, az Eger (motorjanak) lelke. Ma mar ugysem ul gep ele, amikor meg hazaer mar latni fogja. Ja, igen. Merthogy a lent leirtakat titokban csinaltam, meglepetesnek szantam. Nem akartam, hogy blokk nelkul lassa a motorjat, biztos elsirta volna magat.
Ugy terveztem, hogy tavaszi szerviz, olajcsere, szelepcsekkolas, vezermulanc feszito fellazitas majd visszahuzas. Na itt tort ki a panik, ugyanis a blokkba beleszakadt a csavar. Na hajra, blokk ki. 23-an ezt is visszuk OT minositesre, ugyhogy szoritott az ido.
Ha mar kint a blokk, tegyuk mar fel a szep felujitott hengerfejet ami van a polcon.
Ha mar lent a hengerfej, kukkoljuk mar meg a vezermuhimbakat, vezermutengelyt, minden kuka.
Ha mar lent a blokk hatulja, tegyuk mar be az uj lancvezetot, lancfeszitot amit meg a telen lottem a kanadai ebayen es persze egy uj lancot, koszi Moli. Ja! Es szopjuk ki a beleszakadt csavart. Koszi Laci.
Ha meg mar ennyire szet van blokk szedve, vegyuk mar ki a fotengelyt, dugattyukat es meregessuk meg.
Hengerek hibatlanok, csapagyak, fotengely hajtokarok szinten. Gyuruk szerviz limiten (0.6), a 3 hasznalt szett kozul amim van, talaltam egy olajlehuzo 0.2, kompresszio 0.4 hezaggal birot, azzal elmegy a kovetkezo lanccsereig. Dugot, csapszeget osszeparositottam a legjobbakat, feszesen mennek egymasba, hajtokarban sem lottyennek. Vezermutengelyt lottem az ebayen, himbaim voltak szepek.
Na es, ha mar...

elottem egy ures blokkhaz, akkor atballagok mar vele a fenyezohoz, hogy ugyan locsolja mar le olyan szepre, mint a masikat
Hat igy lett a tavaszi szervizbol egy kisebbfajta blokkfelujitas.
Ma azzal mentem melozni, gyonyoru hang, megy mint diszno, es valszeg 1.5-2 literrel kevesebbet fog enni