CX/GL Te és Motorod
-
- Kapcsolat:
Re: CX/GL Te és Motorod
7290-re Szia fgyozo! Mióta megvettem a Hondát azóta küzdök a hidegindítással, ez abban nyilvánult meg hogy teljesen ráhúzott szivatóval az egyik henger indult be keservesen, a baloldaliban tiszta benzin volt a gyertya meg a henger is tele volt. Levettem a karburátorokat szétszedtem de nemigazán volt benne piszok, az oldalán a kis kerek membránt kicseréltem, összeraktam de nem lett jobb. Újból leszedtem a karbikat, és az úszóház alján lévő túlfolyócsonkokra ráhúztam egy vékony átlátszó benzincsövet és a leeresztőcsavart kicsavartam és megtápláltam a karburátort egy ejtőtartályról. a benzincsövet hozzászorítottam a karburátor oldalához és szépen a közlekedőedény elvén beállt a szint a z úszóház felső síkjától lejjebb úgy 2,5mm-re. Ezt megismételtem a balos karburátornál is és ott fentebb volt kb ugyanannyival ami pont elég hogy azonnal túldúsuljon induláskor. Tűszelepcsere, és beállt a szint, és utána indult mindkét henger, és szépen kifehéredtek a gyertyák is a próbaút után. Azóta nincs elzárva az üzemanygcsap sem. Most a jobboldali teleszkóp szimmerigje engedett el úgyhogy elsőteleszkóp javítás következik.
- fgyozo
- Kapcsolat:
7291-re
eszpe65!
Én csináltam anno olyat is, hogy gyertya kivesz => fecskendővel benzin be => gyertya vissza => kis köszörülés és robbant!
Moci elindult.
Volt hogy durranás is volt, ahogy az egyik henger elindult.
Aztán kisimult a járás.
De az utóbbi években már nincs gond. Indul rendesen.
Ja és volt egy önindító felújítás is.
Szimering csere ügyben kérdeztél méretet.
Azt én nem tudom de azt tudom hogy forrest tudja.
Ismered forrest -et?
Megvan az elérhetősége neked?
Aktuális még a kérdés?
eszpe65!
Én csináltam anno olyat is, hogy gyertya kivesz => fecskendővel benzin be => gyertya vissza => kis köszörülés és robbant!
Moci elindult.
Volt hogy durranás is volt, ahogy az egyik henger elindult.
Aztán kisimult a járás.
De az utóbbi években már nincs gond. Indul rendesen.
Ja és volt egy önindító felújítás is.
Szimering csere ügyben kérdeztél méretet.
Azt én nem tudom de azt tudom hogy forrest tudja.
Ismered forrest -et?
Megvan az elérhetősége neked?
Aktuális még a kérdés?
Kellemes dugó_mozgást, a párban 

-
- Kapcsolat:
7292-re. Üdv Győző! Igen, ismerem forresttet tegnap felhívtam és megmondta a méretet és már meg is rendeltem. Ha megjön a szimmering szedem szét a teleszkópokat. Az önindítóra visszatérve van egy ötletem hogy meg kellene tekercseltetni hogy nagyobb teljesítményű legyen, csak ahhoz kellene szerezni egy hibásat amit még fel lehetne újítani. Itt a közelben Derecskén van egy nagyon jó felújító műhely ahol villanymotorokat tekercselnek. Egy próbát megérne.
- fgyozo
- Kapcsolat:
7293-ra
eszpe65
A CX jellemzője, hogy adott esetben igen csak keservesen / gyengén teker az önindító. Az is jellemzője, hogy tartósan jó benne a kompresszió.
Talán a 2 dolog összefügg
Viszont egy önindító felújítás szokott segíteni a dolgon
Na és persze a jó kondiban lévő akksi!
eszpe65
A CX jellemzője, hogy adott esetben igen csak keservesen / gyengén teker az önindító. Az is jellemzője, hogy tartósan jó benne a kompresszió.
Talán a 2 dolog összefügg

Viszont egy önindító felújítás szokott segíteni a dolgon

Na és persze a jó kondiban lévő akksi!

-
- Kapcsolat:
Sziasztok!
Amikor eladtam az enyémet (ősz vége), indult szépen, nem volt vele gond.
Az új tulaj viszont küzdött vele rendesen tavasszal. Állítólag végül kiderült, jogy az egyik gyertyapipa/kábel rosszalkodott, azt cserélve pöcröff lett hosszabb állás után is.
Amikor eladtam az enyémet (ősz vége), indult szépen, nem volt vele gond.
Az új tulaj viszont küzdött vele rendesen tavasszal. Állítólag végül kiderült, jogy az egyik gyertyapipa/kábel rosszalkodott, azt cserélve pöcröff lett hosszabb állás után is.
- fgyozo
- Kapcsolat:
7295 Balu216
Van olyan emlékem, hogy a pipában lévő ellenállás is tud rosszalkodni. Olyankor pedig gyújtás problémát mutat.
Puffog, nem megy, nem indul.
Nem is tudom most pontosan...hány Ohmnak is kell lennie annak az értéknek?
Van olyan emlékem, hogy a pipában lévő ellenállás is tud rosszalkodni. Olyankor pedig gyújtás problémát mutat.
Puffog, nem megy, nem indul.
Nem is tudom most pontosan...hány Ohmnak is kell lennie annak az értéknek?

- fgyozo
- Kapcsolat:
Semegi János
Kedves Barátaim!
Ez úton megosztom veletek a szomorú hírt:
Semegi János barátunk a tegnapi nap folyamán életének 71.évében eltávozott közülünk.
A Teremtő nyugosztalja.
Tiszteletére, ezzel a képpel emlékezünk:

Ez úton megosztom veletek a szomorú hírt:
Semegi János barátunk a tegnapi nap folyamán életének 71.évében eltávozott közülünk.
A Teremtő nyugosztalja.
Tiszteletére, ezzel a képpel emlékezünk:

-
- Kapcsolat:
Sziasztok!
Köszönöm szépen a lehetőséget itt is.
Üdv
Janika
Köszönöm szépen a lehetőséget itt is.
Üdv
Janika
-
- Kapcsolat:
Sziasztok!
Egy kis önindító sztori.Pár éve cseréltem szénkeféket, forgórész megpucolva kifújva enyhe zsírozás a csapágynak.Az önindító már vagy 2 éve gyengén teker melegen mégrosszabb,januárban kiszedtem szétszedtem könyen forog, szénkefék még nagyon jók, aksi fél éves zselés,visszaraktam a motorba és ugyanolyan halovány. Nosza őnindító vezetékek kimérve,semmi oxidáció,ismét motorból kivesz önindítóshoz elviszem megnézi szétszedi minden jó,öszerakja, hurrá hazaviszem beteszem ugyanolyan haloványan teker! Önindító ismét kivesz a Győző által ajánlott önindítoshoz elviszem(hú az a mühely elég nagy káosz de mint tudjuk a zseni átlátja)Rá néz az ember az önindítóra és elnézést kér de most nem tud vele foglalkozni majd hiv telefonon. OK így jártam,kb 3 óra mulva hívott, hogy kész az önindító, számomra ez nagyon meglepő volt, na hajrá hazavittem beraktam indítottam és majdem áttekerte a motort a sztenderen.A hiba számomra egy fatális dolog volt az egyik rugó szinte hozzá sem nyomta a szénkefét a forgórészhez a másik is éphogy hozzáért, megerősittete a rugókat és azóta pöc röf mint ahogy egy gl 650 nek indulni kell.
Egy kis önindító sztori.Pár éve cseréltem szénkeféket, forgórész megpucolva kifújva enyhe zsírozás a csapágynak.Az önindító már vagy 2 éve gyengén teker melegen mégrosszabb,januárban kiszedtem szétszedtem könyen forog, szénkefék még nagyon jók, aksi fél éves zselés,visszaraktam a motorba és ugyanolyan halovány. Nosza őnindító vezetékek kimérve,semmi oxidáció,ismét motorból kivesz önindítóshoz elviszem megnézi szétszedi minden jó,öszerakja, hurrá hazaviszem beteszem ugyanolyan haloványan teker! Önindító ismét kivesz a Győző által ajánlott önindítoshoz elviszem(hú az a mühely elég nagy káosz de mint tudjuk a zseni átlátja)Rá néz az ember az önindítóra és elnézést kér de most nem tud vele foglalkozni majd hiv telefonon. OK így jártam,kb 3 óra mulva hívott, hogy kész az önindító, számomra ez nagyon meglepő volt, na hajrá hazavittem beraktam indítottam és majdem áttekerte a motort a sztenderen.A hiba számomra egy fatális dolog volt az egyik rugó szinte hozzá sem nyomta a szénkefét a forgórészhez a másik is éphogy hozzáért, megerősittete a rugókat és azóta pöc röf mint ahogy egy gl 650 nek indulni kell.
- fgyozo
- Kapcsolat:
7298 -ra
Szia Janika44 !
Üdvözöllek közöttünk!
Megoszthatnál egy képet közkívánatra a szépséges mocidról
Mentél már vele az idén?
Szia Janika44 !
Üdvözöllek közöttünk!
Megoszthatnál egy képet közkívánatra a szépséges mocidról

Mentél már vele az idén?