CX/GL Te és Motorod

Válasz küldése
fgyozo
Kapcsolat:

561

Hozzászólás Szerző: fgyozo » 2011.01.17., hétf. 09:56

560-ra,
' ... fogja előterjeszteni a JOBBIK a parlament elé ' - attók tartok h pont ezért fogják ezt is elbuktatni :oops:
Kellemes dugó_mozgást, a párban :roll:

Retro
Kapcsolat:

562

Hozzászólás Szerző: Retro » 2011.01.17., hétf. 11:03

Milyen érdekes,ez idáig egyetlen egy olyan hozzászólás nem érkezett a témához aki örülne ennek a dolognak,pedig mint lehetőséget vetettem fel.Tipikus igazi vérbeli magyaros hozzá állás. ;)
UFF.

Vendég

563...............562-re

Hozzászólás Szerző: Vendég » 2011.01.17., hétf. 11:24

Nem biztos, hogy csupán tipíkus hozzáállás kérdése.
Egyrészt örülnék, hogy a nejem külön vizsga nélkül motorozhatna, másrészt, tartok az ezzel járó változástól a közlekedésben.
Ma is közlekednek a rendszám nélküli 50 250 cm3-is robogók, melyek jó része életveszélyes, tragikus műszaki állapotban van, mert ezek nem jelennek meg a hatósági műszaki ellenőrzéseken. Most megjelenne egy csomó új motoros az utakon, akik nagy része tapasztalt autós, de robbanás szerűen jelenne meg az eddig apuci felügyeletével kocsit vezető szétszórt figyelmű fiatal. Ők maguk is nagy veszélyben lesznek, de veszélyeztetik a többieket (minket) is.
Csak arról van szó, hogy mérlegre kell tenni a pozitív és negatív hozományát egy ilyen intézkedésnek.

oregkis: az előbb lemaradt

563...............562-re

Hozzászólás Szerző: oregkis: az előbb lemaradt » 2011.01.17., hétf. 11:26

az előbbihez

forrest99
Kapcsolat:

564

Hozzászólás Szerző: forrest99 » 2011.01.17., hétf. 11:31

562-re

En ket okbol nem tartom okos dolognak.
Egyik, hogy mindenfele "kepzes, gyakorlat" nelkul felulnek az emberek a 125 ccm-es "raketakra", aztan csinaljak a balesetet pl a varosban valo cikkcakkozas kozben. Mint ahogy errol van is szemelyes rossz tapasztalat.
A masik, hogy a fentibol kifolyolag meg negativabb lesz a motoros tarsadalom megitelese (pl autos berkekben). Ezaltal a hozzankallasuk is olyan lesz amilyen.

Kornyezetvedelmi, dugo megfontolasbol egyetertek, hogy jo idoben jarjon mindenki 20-30e ft-os robogoval, ami nehany honap alatt meg is terul.

Retro
Kapcsolat:

565

Hozzászólás Szerző: Retro » 2011.01.17., hétf. 14:36

Az még véletlenül sem fordul meg a fejetekben aki B kat.jogsival elkezd közlekedni egy 125ccm. paripával a saját bőrén tapasztalja milyen kiszolgáltatott érzés az életét kockáztatva eljutni A-tól a B pontig?Szerintem az ő közlekedési moráljuk sokat fog változni,jobban fognak vigyázni a 2 keréken közlekedőkre.
De jó,hogy nem nektek kell dönteni erről!!!
Lehet az egészből semmi nem lesz,de már előre gyártjátok a kifogásokat. ;)
UFF.

oregkis

566............................565-re

Hozzászólás Szerző: oregkis » 2011.01.17., hétf. 16:19

Hát erről beszéltem, hogy mérlegre kell tenni a mellette és ellene szóló érveket. Nyerésre áll a bevezetés melletti érvek alapján RETRO.

Pali
Kapcsolat:

567

Hozzászólás Szerző: Pali » 2011.01.17., hétf. 18:31

562-re

Szia Retro!

Látom nagyon kardoskodsz ez a téma mellett. Én eddig is olvastam amit írtál, de úgy gondoltam ez a dolog minket nem igazán érint ( ezen az oldalon mindenkinek nagymotor jogsija van, legalábbis remélem) ezért is nem szóltam hozzá semmit.
Ebben a kérdésben nehéz dűlőre jutni. Egyrészről egy csomóan már most is 125-ös motorokkal járnak ötvenes papírokkal, így legalább ez a része legális lehetne a dolognak. Van egy haverom, akinek van pár simsonja és csak B-s jogsija van, neki is jól jönne egy ilyen lehetőség, beszélgettem vele már erről, akkor biztos felújítana egy Danuviát is nagyobb motorra meg most úgyse telik neki ő biztos nem rontaná a statisztikákat.
Viszont abban is van igazság, hogy a motoros társadalom részére valószínűleg negatívan hatna a dolog, egy-egy felelőtlen motoros miatt hívnak minket vesedonornak most is pedíg a motorozás nem csak a csutkagázról szól. Ha bárki felülhet egy 125-ös motorra mindenféle előképzetség nélkül (a kis 125-ös sportmotorok 20-30 LE-sek!) az csak a baleseti statisztikákat növelné. Nem hiszem hogy az autósok töbsége hirtelen motorra pattanna csak azért, mert most már 125 ccm-ig lehet B-s jogsival vezetni. Aki motorral akar munkába járni az megteheti ezt egy 50-es robogóval is, én is pont így kezdtem aztán megtetszett a motorozás, vettem a fáradságot és letettem a motoros jogsit. Aki komolyan gondolja a motorozást, az szerintem megcsinálja a nagymotoros jogsit úgyis. Egy komolyabb 125-ös robogó amit biztonságosan lehet nap mint nap használni több százezer forintba kerül nem hiszem hogy aki az autó mellett komoly alternatívaként tekint a robogóra az ne tudná előteremteni az anyagi feltételeket egy motoros jogsira, a 125-ös motort úgyis hamar kinőné.
Szóval én a magam részéről nem akarok állást foglalni ebben a dologban van jó és rossz oldala is az biztos.

Üdv.: Pali

Miki650
Kapcsolat:

568

Hozzászólás Szerző: Miki650 » 2011.01.17., hétf. 18:38

Sziasztok! Én mellette vagyok de felvetek egy kérdést! Akkor " A " Kategóriával is lehet majd autót vezetni!Persze tudom nem erről van szó! Viszont szerintem biztonságosabban lehet közlekedni egy 125 ös géppel mint némely 50 es motorral!Száguldozni meg ökörnek lenni mindkettővel lehet de ne a rosszat lássuk mindenben!Nálunk már szó esett egy Red Rose 125 ös ről a mamának! Dolgozni járna vele de ha találkozóra mennénk ott is csapattag tud lenni vele!Felveszi vele a tempót!Én viszont bizonyos képzést beiktatnék mostantól a "B" jogsi megszerzésekor! Mondjuk egy 10 óra rutin és városi vezetés külön vizsga nélkül.Már látom magam előtt a tanuló vezetős autókat ami előtt megy 2 robogó később pedig sofőr csere!
Rendbe hozni dolgaim korai még de ideje már!

Retro
Kapcsolat:

Re: CX/GL Te és Motorod

Hozzászólás Szerző: Retro » 2011.01.17., hétf. 19:38

Na lassan-lassan kezd alakulni a szemlélet.Nem rajtunk múlik,hogy lesz-e!Csupán szemlélői leszünk a történéseknek!
Egy aprócska lépéssel közelebb kerülnénk EURÓPÁHOZ. Ez is fasza itt élünk a közepébe,de nekünk kell menni,hogy ott legyünk. ;)
UFF.

Válasz küldése