Sziasztok!
Ígértem némi leírást az új szerzeményemről. Annál is inkább késztetést érzek erre, mert a motor nem az Európában megszokott modell, hanem vagy vmi hibrid (még nem sikerült teljesen tisztázni), vagy (szerintem) kanadai modell.
Ennek megfelelően vannak rajta érdekességek, amelyek némi meglepetéssel szolgáltak számomra, íme:
1. A lámpa a gyújtáskapcsolóval együtt kapcsolódik, nincs lámpakapcsoló! Fura módon az elülső helyzetjelzőnek a foglalata megvan, de egyelőre se csatlakozót nem találtam hozzá (ami ott fityegne üresen), se az izzó nem volt benne. Sőt, a foglalat érintkezője is úgy néz ki, mint ami még soha nem volt csatlakoztatva!
2. Nincs fénykürt sem! Ez azért érdekes, mert az USA-beli modelleken van "pass light", vagyis amolyan "előzésjelzőlámpa", vagyis fénykürt. Legalábbis ezt a kifejezést már olvastam. Ezen azonban nincs! (A kétoldali kapcsolók így igen szegényesek...

).
3. A sebességmérő fő beosztása km/h-s, de van rajta mph-s skála is. A fordítottját láttam már ennek, de így még nem. Kanadában jellemző ez a kettősség, ahol (a Wikipedia szerint) a hagyományos "birodalmi" mértékegységek is használhatók, feltéve, hogy a metrikus mérték szembetűnőbben kerül jelölésre, mint a "birodalmi". Igaz, hogy ez a szabály náluk csak 1985-től él (ez a motor '84-es).
A km-számláló km-t számlál, nem mérföldet.
4. Meglepő, de se a "kacsafarok" alakja, se a rajta található kis fényvisszaverő alakja nem azonos az európai változatéval. Van fényvisszaverő a hűtő keretén is (kétoldalt), az európai modelleken (CX650E-ről beszélek) ez sincs. Sőt, lenne fényvisszavető hátul, a rendszámtábla-tartó keretén kétoldalt is, de ezen sajnos nincsenek meg...
5. Nem lepett meg, de szintén különböző a műanyag oldalborításon a CX650E felirat elrendezése.
6. A gyújtáskapcsoló nem csak a lámpa működtetésében más, hanem abban is, hogy ennek a kulcsát ki lehet húzni anélkül, hogy mindenképpen kormányzárazni kellene.
7. Még ami más: a bal hátsó villán van egy plusz matrica, ami arról regél, hogy a kipufogó mint egység együtt lett tervezve, és bármilyen módosítás a teljesítmény romlásával, és a zajkibocsátás növelésével jár. (Ezt egy kicsit falszövegnek vélem, biztos az is. De rajta van...)
8. A jármű azonosító táblája (bár ez néhányótoknak nyilván nem újdonság) nem a váz közepén (a lábtartó felett) van, hanem a kormány-nyakon.
Így hirtelenjében ennyi. A nagy elülső idom elég masszívnak néz ki, és még rádió is van benne, 2 hangszóróval. (Maclas! Az egyik oldaldobozban volt a rádió, az zörgött benne...! A másikban sajnos csak egy hiányos izzókészlet volt!

).
A doboztartókat még nem szereltem le, így nem tudom, hogy megvan-e a gyári szerszámkészlete, de ami késik, nem múlik!
Ha tudok vmi újdonságot, és nem hánytok még a lelkesedésemtől, akkor szívesen beszámolok majd!
Üdv.
Pesta