Sziasztok!
Mint a közelmúltban már írtam, van némi probléma a 650E-m műszereivel.
A legnagyobb gondom a fordulatszámmérő nyikorgása.
Szétszedtem a műszerfalat, és meg vagyok lőve…
Erős a gyanúm, hogy a nyikorgás annak tudható be, hogy az utólag felszerelt (értsd: nem gyári), és egyébként nagyon hasznos fejidom miatt kicsit át kellett faragni a műszeregység tartóját.
Ennek úgy tűnik, az lett a következménye, hogy a műszerek behajtásánál (ahol a spirálok csatlakoznak) egy kicsit mindkét műszer behajtása állandóan feszült. Emiatt a spirált fogadó hüvely lötyög a lemezben, amibe egyébként sajtolással be van fogatva (csakhogy ez a sajtolás kilazult, és elég hozzáférhetetlen helyen van).
A lötyögés és a feszülés együtt at eredményezte, hogy a mágneskerék, és az általa „hajtott” alumínium fazék szöge nem a gyári, hanem inkább a merőlegeshez húz. Szerintem erre vezethető vissza, hogy mindkét műszer a valós értéktől (szokatlan módon) kevesebbet mért.
Nem szeretném szétbarmolni a műszereket (főleg a sebességmérő komplexitása riaszt, hiszen abban van még két számlálómű is...), de ha tényleg meg akarom csinálni ezt a dolgot, az az érzésem, hogy nem kerülhetem meg a további szétszedést.
Kérdéseim:
1. Aki cserélt már műszer-számlapot: a mutatót egyszerűen le kell „tépni” a tengelyéről, vagy van valami trükkje a leszedésének?
2. Ha mégis a sajtolt lemezház szétvágása mellett döntök, szerintetek miként tudom helyreállítani az eredeti állapotot? Hegesztéssel? (Nem tudom, hogy ilyen vékony anyagot hogy lehet hegeszteni.) Vagy egy közdarab rácsavarozásával? Van más módja?
Mellékelek képet is, hogy egyértelműbb legyen, miről is van szó.

- Fehérrel kihúztam a tervezett vágás helyét.
Üdv.
Pesta