Sziasztok!
Megvolt a muszaki vizsga es az elso forgalomba helyezes. Cirka 5 oramba telt.

Ellenben nagyon kellemesen csalodtam a motoros tarsadalomban (nem mintha eddig amugy problemam lett volna). Na, de ami egy ilyen NKH allomason tortenik az meg viccnek is rossz

Ha nem haragszotok megosztom a tortenetem.
Ma delutan 3-ra kaptam idopontot. Szereztem egy trailert, itthon ket plusz palloval szepen felmotoroztam ra, lekotoztem egyedul, gondoltam, majd ott az allomason beallok, aztan segit valaki leszedni, mert pallokat mar nem tudtam vinni. Hja, hat be sem engedtek. Elkuldtek, hogy ahol talalok helyet alljak meg, aztan motorozzak vissza. Ja, rendszam, meg papirok nelkul... Ekkor 2 ora volt, gondoltam jobb, ha hamarabb odamegyek. Par utcaval odebb talaltam helyet, gondoltam majd leszolitok valakit, hogy segitsen letolni a gepet. Nem kellett. Megallt egy idosebb fazon, nezte a motort, aztan kibokte, hogy "ez azert mar nem mai csirke"

Ha' mondom, 81-es. Es egyebkent, ha mar igy megallt, nem segitene leszedni?

Segitett. Kozben beszelgettunk az enyemrol, neki meg valami Kawaja volt, eldiskuraltunk. Aztan beinditottam, hogy megmutassam a hangjat. Tetszett neki. Huztam par kover gazt is. Egy perc mulva kijott egy idosebb srac egy kozeli hazbol, hogy hat akkor mi is volt ez a hang. Meg hogy gratulaljon, mert ez egy ilyen csoda motor. Vele is beszelgettunk egy par percet. Mar kezdtem azt gondolni, hogy el fogok kesni

Ja es felajanlotta, hogy segit felrakni, ha meg itthon lesz, amikor vegzek. Nem vegeztem addig.
Na ezek utan beertem 3 korul. Innet egyszeru volt a menet. Egyetlen ugyintezo volt, aki beszedte az iratokat, rendezte, iktatta, bevitte a rendszerbe, mittomen, meg beszedte erte a penzt. Fel 5re vegeztunk is, mehettem az allomasra. Volt 7 motor, meg kismillio auto. A nepperek voltak mindig az elsok, a motorok meg mintha buntiben lettek volna, mert vegul este 7 re vegeztunk. Ja, es egyetlen jomunkasember volt, aki az osszes autot es motort atvizsgalta. Szoval lassan teltek az orak...
Viszont erosen beparaztam, mert eddig neha elofordult, hogy az index rele meggajdult es villogas helyett, csak berregett es folyamatosan eget, de eddig mindig meggyogyult. Na, talan mert sokat volt a napon a motor, richtig most adta meg magat. Probaltam jaratni, hatha megjavul, de hol mukodott, hol nem, de inkabb nem. Szoval lepnem kellett. Amikor a jomunkasember atvizsgalta a gepet es megkert, hogy kapcsoljam be az indexet, akkor bekapcsoltam persze, de az ujjammal gyorsan ki-be kapcsolgattam, mitha normalisan mukodott volna, kozben a testemmel takartam a kezem. Megette. Szoval igy sikerult a vizsgan atmennem

Egyuttal keresek index relet eladot, hol tudok venni? Amugy egeszen maskepp viselkedett velem meg a motorommal, mint masokeval,(elottem ket motort is meghuzott, meg meg kettobe belekotott, alig akarta atengedni oket) latszott, hogy ertekeli a masinat.
Kozben megismerkedtem par motorossal es az egyikuk eljott velem a trailerhez a vegen es meg segitett felpakolni a motort, mielott elkapott volna minket a zuhe.
Roviden ennyi, izgalmas volt az elso napom a nagymotorozas vilagaban. Soha tobbet nem megyek a Vas Gereben utcai NKH allomasra, es masoknak sem ajanlom
ezek a papirjaim vannak most:
- Jarmu muszaki adatlap
- Muszaki vizsgalati bizonyitvany
- Egyedi forgalomba helyezesi engedely
- Minosito lap
Megyek a tobbi helyre, ahogy Pesta mondta.
Szep estet.