Gary írta:615-re!
"... Továbbra is ajánlom a ledes helyzetjelző és menetfény ledeket, mert ezek nem terhelik menet közben a generátort!...."
Üdv: Gary
"
Sziasztok!
Csak egy rövid bemutatkozás: Pesta vagyok (polgári nevem Sándor István), és jó 10 éve egy CX650E gazdája vagyok. Most egy másikat renoválok, de nem beszélek róla többet, mert sose tudom, mikor leszek készen vele. Igazából csak "renoválgatom", de ez nem jelenti azt, hogy nem foglalkozok vele...
Néhányótokkal már személyesen is találkoztam, még az "ős-CX-klubból", amely azóta tkp. megszűnt, de Döme barátunk elfoglalt ember lett, így nem is csodálom, hogy nem sikerült ilyen szép létszámú klubot összehozni.
A fenti idézetet (626.sz. hozzászólásból) azért tettem be ide (Szia Gary!), mert amennyire én ismerem a CX-ek töltési rendszerét, szerintem állandó gerjesztésük van, ebből adódóan a fordulatszámtól fögg csak a generátorról levehető feszültség (és áram). Ezt a fesszabályzó (tudtommal) testre vezeti le (mármint a felesleget), számomra ebből az következik, hogy ha kisebb fogyasztókat szerelek is fel, akkor is (x fordulaton, ugyanazt az akkut feltételezve) ugyanakkora lesz a generátor árama, legfeljebb rögtön testre viszi a nagyobb részét a feszültségszabályzó.
Így -szerintem- a LED-es világítótestek alkalmazása nem megoldás a generátor-problémára, csak további fogyasztók felszerelését teszi lehetővé.
Minden ilyen jellegű kérdésben örömmel látom a hozzászólásokat, miután CX-tulajként én is érintett vagyok (lehetek) a motorjaink típushibáiban, nomeg tanulni is szeretnék tőletek

.
Üdv mindenkinek!
Pesta
Üdv.
Pesta