Hozzászólás
Szerző: meszizs » 2010.01.12., kedd 23:14
Köszönöm a válaszokat!
Barátom GL1200-vel mentem ott nem éreztem ilyen nagy mértékű vibrációt.
Az egész vázat bevibrálja úgy, hogy még az utas is érzi, sőt még ezt a vibráló hangot is lehet hallani.
Az ismeretségben mi is a kuplungra gondoltunk.
Álló helyzetben nincs vibráció, inkább a hirtelen fordulatemelésnél hallok valami nem oda illő hangot, de azt nem tartom vészesnek.
Érdekes módon motorfék üzemben is megjön a vibráció, ilyenkor kuplung be és máris megszűnik.
Úgy gondolom, hogy a motornak nincs gondja, inkább az erőátvitelnél kellene a problémát keresni.
Volt olyan autószerelő, aki arra tippelt, hogy valamelyik váltótengely csapágya lehet oda és ezen az 1700-2200 fordulaton centírozási probléma jön elő és e fölött illetve alatt megszűnik.
Aztán volt aki a kuplungkosárra tippelt.
Minél magasabb a sebességi fokozat, annál intenzívebb a rezgés.
Ezért egy speed motor szerelő tanácsát alkalmazom, igyekszem minél hamarabb túlpörgetni a kritikus ponton.
Viszont azt nem tudom, hogy ezt meddig lehet így használni.
Gond az, hogy a környékünkön, Nagykanizsa, tudomásom szerint nincs olyan profi szerelő, aki értene a GL-hez.
Most az egyik ismerősöm írta, hogy Szombathely környékén van, na majd oda szeretnék elgurulni.
Az a másik gond, hogy szerintem ki kell vennem a motort a vázból, hogy a kuplunghoz hozzáférjek.
Ha nem jól tudom, akkor várom az infót! Előre is köszi.
Van ismerősöm a GoldWing klubban /GWCHU/, de sajnos ott mindenki csak motorozik és senki sem barkácsol, ráadásul a 1500 és 1800as gépekkel gurulnak. Senkinek sincs az 1200-ról tapasztalat. Illetve az elnöknek, Árendás Úrnak van tapasztalata, sőt most restaurált egy 1000-est, nagyon tuti lett. De hát Ő a Merci cég vezetője és én meg úgy gondolom, hogy anyagilag nem biztos, hogy felérném az Ő szervizük javítási költségeit.
A műhelyem elég jól fel van szerelve és az ismeretségem is jónak mondható, legalább is autószerelő, karosszériás és fényező körökben. Tehát neki merünk ugrani, csak a tapasztalt információ az mindig jó jön.
Dokumentációk és könyvek vannak.
Esetleg, ha valaki ismeretségében lenne egy eladó 1500-ös és beszámítaná az enyémet arra ráfizetek és cserélhetünk.
Jó éjt és köszönöm a segítséget!
Mészi Nagykanizsáról