Oszy írta:Onnan jöttem rá, hogy a hengerek forrok voltak, a kilépő csövek is de a radiátor nem. ahol rugos bilincses gumicső illeszkedés, kezdte nyomni a vizet. A vízpumpa szerintem jó, tehát a termosztát nem nyitott. Én nem szedtem ki, sokszor hidegbe is motorozok, igy mindig üzemhőn a gép, ez fogyasztásban is jelentkezhet.Eddig mindig szépen pont középen ill kánikulába kicsit 3/4 nél állt a hőmérőm.
hideg motor többet eszik (a'szem)
ma elkezdem lehámozni és jobban mélyére nézni.
A henger kihagyás az tavaly volt de megoldva és a jobb henger. 2 hiba: A gyertyakábel és a gyertya "elkopott" azaz elégett az elektróda.
most a ball hagy ki, alapjáraton nem is megy, amint húzom elindul de néha csattan...
Pénteken induláskor vettem észre. Előtte Szerdán Hatvanba voltam, pályán, ahol kicsit odahúztam neki, 160 körül de néha felette. Akkor mehetett tönkre a termosztát amit nem vettem észre, és "picit" túlhevítettem.
tudom, most jönnek a kritikák h. ez nem az a motor, de nem lehet mindig ellenállni....
Nem nézted menet közben a vízhőmérőt?
Szerintem a hosszú állásban elgyengült a termosztát, aztán kicsit megfőzhetted a motort a nagy tempóban, amikor nem nyitott.
Emellett fontos, hogy a kis keringtetőcső a szivattyúház és a termosztátház között ne legyen eldugulva, mert az is csinál vicces dolgokat.
Ha a termosztát döglött, tank le, víz le, és csere. Ellenőrzésként bele kell dobni egy lábos vízbe, feltenni a gázra, és nézni, nyit-e. Tudományosabbak hőmérővel nyitó hőfokot mérhetnek.