2125-26-ra
azért ez az olajszivárgásos beszólás nem volt szép!

De jó vagy és Oszy is mert valóban helyes az észrevétel.
Tényleg nincs kis tükör, azt Oszy vitte magával és Ő vette észre a buzogányt, erre gondoltam.
Itt egy közeli :- )
A Vereckei hágós kirándulás kapcsán ellátogattunk a Munkácsi várhoz is.
SemiJani valóban szívén viselte a kirándulásunkat, készült is, a vár tövében tartott nekünk egy történelmi áttekintést a várról mely több száz évet ölelt át. Érdekes infókat tudtam meg pl. azt is h a Munkácsi vár a Magyar Történelem egy olyan része/vára melyet ostrom során sosem tudtak elfoglalni csak is árulás és ármánykodás útján tudott idegen kézbe kerülni.
Érdekes és szembe tűnő volt látni h a kiállítók mennyire igyekeztek eltüntetni a magyar vonatkozást ebben a MAGYAR VÁRAN hisz magyar kiírásnak nyoma sem volt hiába kerestem.
De hát ugye végül kiütközött itt is h a Földön 2 dolgot nem lehet eltakarni: a Napot és az IGAZSÁGOT !
Találtunk egy olyan szobát ami Petőfi Szoba volt – mert h a Munkácsi várban Petőfi is járt és töltött időt - és verseit kénytelenek voltak nem csak ukrán fordításban kitenni. Így hát lehetőségünk nyílt hazánk költőének szavait anyanyelvükön olvasni a távolban :- )
Nos ezen kis kitérő után, a lényeg, h ott a Munkácsi vár udvarán vásároltam ezt a buzogányt és akkor megfogattam h még nem tudom hogyan de azt emlékül felteszem a mocira

Ez történt meg tegnap.
A teleszkóp takarás is talált de az a kavics felverődés ellen.
A lényeg h helytálló volt az észrevétel, ezért tényleg jövök 1-1 sörrel, rendben!
De ha már itt tartunk akkor van még 1 változás ami látszik a képeken az még egy üveg sörért?